Benzines vagy Elektromos fűkaszát vegyek és miért?
A társasházunk elhatározta, hogy az elektromos fűnyíró mellé veszünk egy fűkaszát is mert elég gyakran fordul elő, hogy nincs a fű és a gaz időben lenyírva és amikor a gaz már 1/2 méter magas, a fűnyíró sokat kínódik.
Benzines fűkaszát (MTD 790) már használtam, szóval annak ismerem az előnyeit és hátrányait, de nem tudok semmit sem az elektromos fűkaszákról.
Azért gondoltam, hogy inkább elektromosat kellene venni, mert ahhoz nem kell az üzemanyaggal veszkődni (tárolni, bekeverni az olajat), nem rendszeresen hanem csak alkalmanként használni, és nincs egy kijelölt személy a társasházunkban fűnyírásra, és ebből kifolyólag szerintem a benzines fűkaszánál hamarább jelentkeznének a "közös lónak túrós a háta" szindrómák - véleményem szerint.
Most, hogy először írásban is megfogalmaztam a dillemánkat, inkább úgytenném fel a kérdést, hogy van-e valami oka annak amiért NE elektromos fűkaszát vegyünk alkalmi (nem rendszeres) használatra, és ha nincs akkor melyik gyártmányt ajánljátok és miért?
Melyik a legerősebb ami 1/2 méteres gazt is (kb. 1 cm vastag gyomot) elvág?
"ami 1/2 méteres gazt is (kb. 1 cm vastag gyomot) elvág?"
Csak a benzines, az elektromos igazából nem is erre való, az csak szegélynyírásra, azaz olyan helyek gondozására, ahova a fűnyíró nem fér be.
Két választ kaptam, mind a kettő a benzinest javasolta így valószínű, hogy benzinest fogok venni.
Köszönöm mindkét válaszolónak az idejét amit erre a kérdésre fordítottak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!