A növénykém nem érzi jól magát. Mit tehetek?
Alig egy hónapja kaptam egy Celosia Caracas-t, de nem érzi jól magát. Az alsó levelei felkunkorodtak, 1-2 meg is száradt és a virágainak a közepei kifakultak.
Heti 1x szoktam megöntözni, mert olvastam, hogy kevés víz kell neki és ahol vettük ott is azt mondták, hogy elég heti egy(nagyon max. 2x) megöntözni.
Mi lehet a baja?
Esetleg tápoldatozni kellene?
Fél perc keresgélés után ezt találtam. Trópusi növényként napos helyet kedveli. Próbáld olyan helyre rakni ahol egész nap fény éri és ne hagyd, hogy kiszáradjon a földje! Ha nem változik semmi, akkor akár valamilyen hiánytünet is lehet. Egy két kép sokat segítene!
Nem lehet, hogy lakásban tartod? Ez egy rendkívül fényigényes növény, mint az összes rokona.
Ha tényleg lakásban kínozod, akkor ültesd át nagyobb cserépbe, és tedd ki a szabadba. (Természetesen némi fényhez szoktatás után, mert ha lakásban van, akkor már a teljes naptól meg fog égni.)
Igen lakásban tartom.
Anyum is azt tanácsolta, hogy tegyem ki napozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!