Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az erkélyen termesztett...

Az erkélyen termesztett növények földjébe tehetek marhatrágyát vagy bio virág- és zöldségföld megfelelő?

Figyelt kérdés
A cserépbe csak jó földet akarok tenni, hiszen a terményt onnan fogjuk megenni. Milyen földet javasoltok? Sajnos nem tudok sehonnan sem szabadtéri földet hozni. A benne lévő esetleges bogarak, peték, kártevők miatt sem akarnék.
2018. ápr. 7. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Miért ne tehetnél .
2018. ápr. 7. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:

A virágföld megfelelő, abban szokott lenni trágya, vagy műtrágya. De csak pár hónapra elegendő, augusztusra már éhezni fognak a növényeid, mert erősen korlátozott a termőföld mennyisége, és a növények minden fellelhetőt kiszednek belőle.

Az a helyzet, hogy virágládában az év közbeni tápanyagpótlásra kizárólag a tápoldatozás az egyetlen lehetőséged.

2018. ápr. 7. 18:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Az általános virágföld csak sima tőzeg .Amibe kevernek adalékanyagot,netán olyat hogy a szárazságot is birja,az már sokkal drágább .

Volt szerencsém ott lenni a bányánál,és csomagolásnál is .

A sima földbe érdemes trágyát is beledolgozni .

2018. ápr. 7. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Nem egészségtelen állandóan tápoldatozni? Nem lesz túl magas a koncentráció a növényekben? Nem egészségtelen a termés? Ezért gondoltam a természetes marhatrágyára, hogy azzal keverném a bio zöldségföldet.
2018. ápr. 7. 18:32
 5/6 anonim ***** válasza:

3#

Kevered a szezont a fazonnal.

Van olyan, hogy tőzeget csomagolnak, de arra nem azt írják, hogy virágföld, hanem hogy tőzeg. Ezt a saját keverésű földekhez szokták felhasználni az emberek. Nem olvastad el a feliratot.

Én a Florimót és a Florascát szoktam felesben keverni. Mindkettő jó, csak a Florimo túl tőzeges, a Florasca meg túl agyagos, de együtt pont jók.

A Florimo forgalomba hozatali engedélyében pl. ez áll:

"Alapanyagok:

sávolyi tőzeg, litván tőzeg, gilisztahumusz, komposztált marhatrágya, agyag, folyami homok, vörösfenyő kéreg, kókuszrost, perlit, műtrágya, különböző arányú keverékei"

Ha jól emlékszem, ennek a zsákján áll az, hogy 2 hónapra elegendő tápanyagot tartalmaz. De természetesen, az időtartam attól függ, hogy mennyi földben mekkora növény van.

Ettől még tehetsz több marhatrágyát a földbe, bármilyen márkájúba. (Egy bizonyos határig.) Akkor csak kiegészítőnek kell használni a tápoldatozást.

A tápoldatok egyébként nagyjából ugyanazokat a tápanyagokat tartalmazzák, mint a marhatrágya, csak nem ugyanabban az összetételben, és a növény számára azonnal felvehető állapotban, ezért kell óvatosan bánni velük. (A trágyában lévő meg folyamatosan bomlik szervetlenné, vagyis felvehetővé.)

Egy félliteres tápoldatot meg lehet inni anélkül, hogy hasmenésen kívül más bajod lenne, legfeljebb kihányod a rossz íze miatt, ennél komolyabb gond nem lehet. Ehhez képest, ha termelsz pár paradicsomot, akkor csak 1-2 mg "egyéb" anyag kerülhet éves szinten a szervezetedbe. Ennél több mosogatószert eszel évente, ami nem mosódik le az edényekről.

2018. ápr. 8. 06:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül bio földet vettem, ami növénynek és zöldségnek is jó, illetve találtam szarvamarha szarv aprólékot, amit bele fogok keverni, ez folyamatosan bomlik le, tehát hosszú távon segít. Fehér tőzeg van otthon, a málna miatt vettem, azt szoktam folyamatosan adni a málna földjéhez. Eper van még és paradicsom. A fűszernövényeknek speciális földet vettem, a virágok pedig szintén a bio földet kapják majd. Műtrágyát tartalmazó földet nem akarok venni és tápoldatozni sem akarok, kisgyerek is van a családban, fő az óvatosság. Legfeljebb majd évente átültetek mindent.
2018. ápr. 14. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!