Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ilyen változó időben mikor...

Ilyen változó időben mikor lehet metszeni a hortenziát?

Figyelt kérdés

Kezdő kertészpalánta vagyok, tavaly tavasszal rügyezéskor metszettem mamám tanácsára a 3. rügyig, egész nyáron át szépen fejlődtek és virágoztak.

Ilyen időben mikor szabad metszeni? A legfelső rügy már majdnem kipattan.

A másik kérdés. Tavaly sikerült egy kis hortenziát vízben meggyökereztetni. Amiket lemetszek, azokból is lehet gyökereztetni? Vagy melyik időszak alkalmas erre?

Nagyon szeretem ezt a növényt, szerintem nagyon hálás és szép :)

2018. márc. 21. 22:13
 1/3 anonim ***** válasza:
A biztonság kedvéért 1-2 napot várjál .Nem kell nagyon visszavágni,annál több virág lesz rajt .
2018. márc. 21. 22:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Már lehetett volna egy hónappal ezelőtt is.

Ne minden vesszőt a 3. rügyig metssz, hanem válogass. Ami nagyon gyenge, azt tőben vágd, ami nagyon magasan indul, azt meg mindenestől egy alacsonyabb részig. A maradékot meg akár hosszabbra is hagyhatod, ha elég erős hozzá a bokor.

Ha úgyis van levágott vessződ, akkor nem vesztesz semmit, ha megpróbálod gyökereztetni.

Én úgy szoktam, hogy felásott részen ledugok egy csomóba 4-5 db-ot egy árnyékosabb helyen, beöntözöm, befőttes üveget borítok rájuk, aztán nyáron is öntök rájuk egy kis vizet, amikor eszembe jut.

Mindig van 1-2, ami kigyökerezik. (Komolyabb odafigyeléssel jobb lenne az eredmény, de hát nincs mindenre kapacitásom.)

2018. márc. 22. 05:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. márc. 22. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!