Hortenziát lehet ilyenkor szaporítani? A fás szár fog gyökeret ereszteni vízben?
félfás szárakkal a jó..az meg olyan június-július és egy kis gyökereztető hormont is nyomhatsz.
Nekem most magról van 3 cserépbe. 2 hete vettem észre a bokor körül őket :) 1,5 és 3 centi közöttiek voltak,gyors ki is kaptam őket a földből,hogy védve bent erősödjenek
Igen, úgy jobb, ahogy írják, de tavasszal is lehet kertben dugványozni. (Most már talán kicsit késő van hozzá, de szerintem még megoldható.)
Én minden tavasszal dugványozok metszéskor a levágottakból, és néhány minden évben megmarad. Ha gondoznám is a dugványokat, meg főleg ha nem fenyő közelében csinálnám, akkor talán mind kigyökeresedne.
Hosszabb szárak alsó részén találsz még olyan részeket, amiknek nincs nagy hajtása még.
Kb. 15 cm-eseket vágsz, a felső 1-2 kicsi hajtást meghagyod, a többit leszeded. Félárnyékos helyen felásott földbe dugod úgy, hogy csak a rügyek álljanak ki. Jól beöntözöd, befőttes üveget borítasz rá, aztán időnként öntözgeted, amikor kiszárad a föld. (Csak reggel és vagy este érheti a nap.)
Sajnos ezt hiaba irod, hogy hogy vagjam le, mert nekem nincs. Csak nagyon szeretnek.
Ezeket a fas agakat kaptam.
Tobb, mint egy hete lettek levagva, azota vizben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!