Mit tehetek, ha a nap megégette a palántáimat?
Figyelt kérdés
A paradicsom és paprika palántáim most kb. 10-12 cm-esek. Eddig az ablakpárkányon nevelődtek, majd a jó idő beálltával kitettem őket a napra, egyetlen alkalommal, de kint felejtettem őket estig. A leveleik közül jó néhány elkezdett fonnyadni, jellegzetesen a napégés tüneteit mutatják. Megmaradnak-e vajon, és milyen lesz a várható termőképességük? Vagy inkább vásároljak helyettük a piacon új palántákat? Járt már így valaki? Ti mit tettetek velük?2018. ápr. 15. 15:05
1/3 anonim válasza:
Ez visszaveti a palántákat,majd újat hajtanak .
Valószinű olyan helyre tetted ahol egész nap,érte a napsütés,és ennyit mát nem tudtak elviselni .
2/3 anonim válasza:
Igen, ezek a levelek odavannak, de majd jönnek újak, csak egy pár napra megtorpan a fejlődésük.
Ha a száruk nem égett meg, akkor nem komoly a baj.
Legközelebb olyan helyre kell tenni, ahol szűrt fényt kapnak. Pl. valami virágzó gyümölcsfa, vagy sűrűbb ágú bokor alá.
Én ezt úgy oldom meg, hogy a nagy leanderekkel körbepakolom őket, és nem is égett meg egy sem.
Kb. 4 napig voltak így, aztán kitettem őket full napra. Rettenetes sebességgel megindultak.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valamelyest megnyugodtam: még megvannak mind, bár egy kicsit megálltak a fejlődésben.
2018. ápr. 22. 18:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!