Briggs motoros fűnyíró leáll pár perc után, mitől lehet?
Hidegen kb második húzásra indul, külön kézi gázkarja van, azt kell start állásba rakni indításnál. És elég lassan pörög fel max fordulatra, utána visszaveszem félig, majd nyírom a füvet, egyszer csak leáll. És nagyon nehezen lehet újra indítani, szinte nem is lehet.
Próbáltam légszűrő nélkül is.
Gyújtás lehet, vagy benzin? Vagy már a motor kopott?
Nem olajos sehol, nem veri ki az olajat.
4 ütemű, 150 cm3, 3 lóerő.
Köszönöm.
Köszi!
A gyertyát néztem, elég feketére van égve.
Tegnap szétszedtem a karburátort, leszedtem a tankról, jó volt a tömítés is alatta, van rajta egy csavar, az nem tudom mit állít, ma megpróbálom majd.
A szívócsonk, ami a hengerre megy, az is jól csatlakozott a karburátorba, egy O gyűrűvel, előtte egy műanyag lezáró karika volt.
3 kis luk van rajta, szépen át lehet látni rajtuk, sajnos nem ez. :(
Még mindig nem tudom mi, előbb utóbb kiderül. :)
Igen, tiszta. Az egész karburátor ragyog már.
Lehet, a végén ripityára kell szedni a motort, elképzelhető, nincs kompresszió. :(
Még mielött szétburítod ellenőrizd a szelephézagok meglétét.
Melegedő motornál a kicsi vagy megszünt szelephézag miatt a szelepek (általában a kipufogóé) nem zárnak tökéletesen. Ezért áll le a motor, ezért indíthatatlan. Lehülve ismét könnyen indul.
óhh, ez nagyon jó ötlet, köszi.
Én is szelep problémára gondoltam, van is szelep csiszoló pasztám, ha odáig jutnék.
Nem tudom hogy kell ezen szelephézagot állítani, ilyen fűnyírót még nem szedtem szét.
Friss olaj volt a hajtóműben, szintre töltve, meg teljesen rozsdamentes az egész kaszni, olyan nagyon sokat nem lehetett használva.
Amúgy WOLF TB40 cbk a típusa.
Nézelődök nagyon a témában, lehet, kapott egy nagy pofont a kés, és elment a gyújtás.
Bonyolultabb egy ilyen, mint egy autómotort gatyába rázni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!