Üdv! Egy 4 ütemű fűnyíró motort lehet-e kompresszormotorként működtetni, ha a gyertya, és a kipufogónyílást összekötve egy 80l-es tartályba vezetem egy visszacsapón keresztül? Ha lehetséges milyen hatásfoka lenne? L/perc?
Az tény, hogy a gyertyanyíláson a sűrítési ütemben nyomás alatti levegő távozhat, azaz töltené a tartályt.
Hogy hogyan hajtod meg, arról nem szóltál, de célszerű a gyújtást kiiktatni, mert átüthet a trafó. Erre más módszer is lehetséges.
Milyen hatásfoka lenne? Bár rossz a szó, amit használsz, de hogy mennyi levegőt képes tölteni, az számolható (persze veszteségek vannak), de ehhez tudni kellene, mint alap, hogy hány köbcentis a henger.
Amíg ez nincs, nincs mit számolni....
Természetesen lehetséges, csak a gyertyahelyet használva, kipufogó nem kell, feltölteni a tartályt.Egyszer már kérdeztem, de semmi válasz...
Nem tudom mennyi idő alatt akarod feltölteni, nem tudom milyen nyommásra szeretnéd feltölteni, nem tudom milyen fordulatszámmal akarod forgatni, nem tudom milyen lökettérfogatú a motor, nem tudom mennyi és milyen nyomású levegőre van szükséged percenként.
Bármelyik adat ezek közül hiányzik nem válaszolható meg a kérdésed. Ennyi... Nem szeretek FELESLEGESEN írni, ennyi a válaszom.
És kérek lepontozást, fekete pontot vagy akármit, ami Neked jólesik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!