Kezdőoldal » Otthon » Kert » A Nevikén Extra illetve a...

A Nevikén Extra illetve a Flumite 200 atkaölőszer veszélyes a kutyákra, lehet tőle valami bajuk?

Figyelt kérdés
Utánaolvastam nagyjából, de konkrétan azt nem írja, háziállatokra veszélyes-e. A Nevikénről olvastam, hogy halakra és a méhekre nem veszélyes(bár nem tudom, ez kizárja-e a kutyát is...), a másikról viszont csak annyit találtam, hogy gyenge méreg. Előre is köszönöm a választ!

2018. ápr. 17. 19:04
 1/2 anonim ***** válasza:

A halak és a méhek két különösen érzékeny állatfajta, ezek külön kategóriát képeznek.

Azt nem tudom, hogy a kutyának van-e esetleg valami különleges érzékenysége valamelyik szerre, de alapból, gondolom, azt kell feltételezni, hogy az érzékenysége a patkányhoz (szintén emlősállat) hasonló. Mivel patkányokra tesztelik a növényvédőszereket.

A Nevikén Extrából testsúlykilogrammonként 3,8 grammot, a Flumite-ból 2 grammot kell megenni az állatnak, hogy 50 % eséllyel elpusztuljon, ez a határdózis.

Tehát, vegyük pl. a veszélyesebb Flumite-ot.

Egy 10 kg-os kutyának 20 gramm kell, hogy elpatkoljon.

Vagyis, az előírás szerint 4 ampullával be kell keverni 40 liter vízbe, és ezt egyszerre meg kell itatnod a kutyával. Hát, kemény menet lesz...

Ha csak 10 litert iszik meg ez a 10 kilós kutya (!), akkor annyi baja lesz, hogy körbefossa az udvart.

Természetesen, annyit azért megtesz egy jóérzésű ember, hogy ahol permetez, oda nem engedi a kutyát aznap, vagy legalább addig, ameddig fel nem száradt a szer. Akkor már nem lehet baja attól sem, ha esetleg lelegel pár szál füvet.

2018. ápr. 17. 21:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Hasznos, és igazán humoros válasz.:D Köszönöm szépen! Felpontoztalak.
2018. ápr. 17. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!