Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet nagyhagymabol zoldhagyma...

Lehet nagyhagymabol zoldhagymat hajtatni?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 10. 07:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha nem eszed meg, akkor magától is hajt zöldet... A külső levelek folyamatosan satnyulnak, száradnak lefele, vagy épp rohadnak, attól függ miféle fajta és hogy van tárolva. A közepén meg hajtja a zöldet...

Ezt mi felhasználjuk ételekbe ugyanúgy, mint a hagymát. De ecetes savanyúságként is megesszük, ha nincs épp friss zöldhagyma. Jó az, meg lehet enni, de azt azért tegyük hozzá, hogy a friss zöldhagyma ízét meg sem közelíti! :)

2018. ápr. 10. 09:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Pincemben van eleg sok es nagyon jo allapotban levo hagymam. Szomszedom mondta tegyek foldbe beloluk es hamarosan egy nagy hagymabol tobb pici zoldhagyma fog fejlodni.

Nem nagyon hiszek neki, ezert is tettem fel a kerdest.

2018. ápr. 10. 10:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Pedig a szomszéd teljesen jól mondja. Nagybani termelők is használják ezt a módszert. Csak ki kell hajtani a hagymának, nőni már nem kell, így nagyon gyorsan kész lesz a zöldhagyma.

Én télen is szoktam így zöldhagymát gyártani magamnak, világos, hűvös helyen edénybe ültetve.

De időben meg kell majd enni, mert magszárat fog hozni, ami megmarad.

2018. ápr. 11. 05:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Na ezt akkor meg is probalom. Koszi.
2018. ápr. 11. 07:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!