Használt már valaki STOMP 330 vagy PENDIGAN 330 vegyszert fűszerpaprikában? Helyre vetett állománynál vetes után permetezve a paprika kijön a gaz nem?
Paprikában még nem használtam, de lehet, hogy ilyen termelőktől nem kapsz választ, ezért írok.
Keress rá a neten, hogy magról vetett paprikában alkalmazható-e a pendimetalin. Én csak palántázott paprikáról olvastam, de ettől lehet, hogy lehet helyre vetettnél is.
Mivel a kétszikű gyomok többsége ellen nem hat, ezért gondolom, hogy a paprika csírázását se gátolja.
Alapból úgy szokott menni, hogy amint a mag a földben van, rápermetezed a szert, amit az eső vagy az öntözés bemos a felső talajrétegbe. Aztán az egyszikűeket meg egyes kétszikűeket csírázáskor megöli.
Kapálni csak egész sekélyen szabad, ha túl sok kétszikű gyom kel, meg vigyázni kell rá, hogy egyenletes maradjon a kezelt réteg, ne húzd el egyes helyekről.
(Stomp 330 már nincs egyébként. Pendigan 330, vagy másféle Stomp van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!