Jelenlegi időjárást figyelembe véve paprika és paradicsom palánták kihelyezhetők már fűtetlen fólia alá?
Én még nem tenném ki!
Ha muszáj akkor is próbálnám szoktatni.
Sajnos az én paradicsomaimat is mihamarabb ültetni kéne, de ládában nem akarom kerülgetni bent, alig várom, hogy jobb idő legyen.
Mivel éjszaka olykor még fagy (ma reggel én pl. vakartam a jeget az autóról), ezért nem merném kitenni.
Nappalra mindenképpen kitenném, éjszakára meg az idő függvényében. De éjszaka semmiképpen ne legyenek meleg szobában.
Minden este nézz egy előrejelzést a saját településedre valami megbízható oldalon, pl. Időképen.
Arra figyelj, hogy egy hétig ne kapjanak hidegebbet 5 foknál, utána meg 2 foknál.
2 évtizedes palántanevelési tapasztalat után ki merem jelenteni, hogy a neten olvasható ijesztgetéseket (a 10 fok alatti hőmérsékletről) nem hozzáértők írták.
Nálam időnként 1 fokot is túlélnek a palánták a ládában való kiszoktatást követően, és ennyitől még soha nem lett bajuk. Volt már, hogy a 10 centis paprikák kiültetve egyből 0 fokot kaptak, néhány elfagyott, a többi meg elkezdett szépen nőni.
Arra figyelj, hogy ha ilyen nagyon kicsi fóliád van, akkor abban maximum 1 fokkal van melegebb hajnalban, mint kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!