Melyik növény futtatható kerítésre?
Mézbogyó, fekete berkenye és az áfonya közül valamelyik futtatható kerítésre?
Ha nem akkor tudtuk mondani olyan növényt aminek a termése ehető, fel futtatható és esetleg napos helyre is lehet ültetni?
Előre is köszönöm!
Van az az éjjel nyíló virág, estike? a neve, talán
Szőlő
Borostyán
Valami akácféle is (lila a virága, és irtó finom, édes illatú)
Mézbogyó, fekete berkenye és az áfonya közül valamelyik futtatható kerítésre?
Nem, egyik sem.
Kék mézbogyóra ezt találtam:
1,5-2 m magasra megnövő,zömök növekedésű cserje, amely akár támrendszerre vagy kerítésre is futtatható. Lombja kékeszöld, illatos virága narancspiros színű, júniustól októberig virágzik. Kb. 2-3 cm nagyságú, sötétkék, ehető termése június-júliusban érik, friss fogyasztásra és befőzésre is alkalmas. Különösen bőtermő fajta.
Nekem a kamcsatkai mézbogyó van, kicsit sem akar futni, szép bokor, áll magában.
De van berkenyém és áfonyám is, egyik sem a rohangálásáról híres.
Szeder, de az a túl sok napot nem bírja.
Uborka, bab, szőlő. Van futóparadicsom is. Én dísztököt szoktam a kerítéshez ültetni.
Igen, a szeder jó, ha mindenáron gyümölcsöt akarsz a kerítésre futtatni.
A szőlő is jó, csak az nagyon széles kerítés lesz, és masszívnak kell lenni a kerítés vezérdrótjainak.
Vagy a mini kivi, az kimondott futónövény, és némi öntözéssel bármilyen tűző napot elvisel. Az szélességben kb. annyi, mint a szeder.
Az önporzósak apróbb szeműek szoktak lenni, érdemesebb olyant, ami különneműekből áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!