A leander szobában való tartása?
Figyelt kérdés
Azt olvasom mindehol hogy a leander mérgező... ez igy oke, de láttam már pár helyen ahol a szobában volt tartva a növény... az a levegőre és a környezetre nem mérgező?2018. márc. 21. 16:55
1/10 anonim válasza:
A levele tartalmaz mérgező anyagot,ha megeszed.
2/10 anonim válasza:
Így van.
De nem fog sokáig élni szobában. Extra nagy a fényigénye.
3/10 A kérdező kommentje:
A teleltetésére gondoltam bent a szobában
2018. márc. 21. 20:39
4/10 anonim válasza:
Azért az elég durva növény (vagy gomba), aminek ha a közelébe mész, megmérgeződsz :) Tipikusan meg kell enned őket. Csak mert megfogjuk a leander levelét, még nem lesz bajunk, azt már észrevettem volna (nekünk is bent telelnek, van egy kicsi és egy nagy). Megenni pedig nem próbálom.
5/10 anonim válasza:
A leandernek minden része mérgező. És ha hozzáérsz is vigyázni kell vele. Én inkább garázsba tenném, vagy ha nincs akkor pince vagy előszoba, de ahol sokat tartózkodok oda nem.
6/10 anonim válasza:
A tejnedve mérgező :)
Lehet szobában telelteni, de ugyanúgy sötétebb helység kell neki és nem túl meleg. De a padlófűtést kifejezetten szereti és meghálálja :)
7/10 anonim válasza:
4. Válaszoló van olyan növény, például a liliom illata hosszú távon egyáltalán nem egészséges. A leander minden része mérgező ha megeszed de a tejnedve főleg, ha kézre kerül érdemes lemosni :)
8/10 anonim válasza:
Igen, a liliom köztudott, bár gondolom, rendes méretű helyiségben rendes szellőztetéssel azért nem olyan vészes, elvégre szokták vágott virágnak használni. De igen, az különösen durva. A legmérgezőbb gombákat meg sem fogom, ott a szinte semmi is árthat. De a legtöbb mérgező növényt vagy gombát azért nem elég megfogni vagy egy légtérben lenni velük...
9/10 anonim válasza:
"Lehet szobában telelteni, de ugyanúgy sötétebb helység kell neki és nem túl meleg."
A sötét az minden körülmények között egy rossz dolog neki. Csak ha elég hűvös a hely, akkor nem indul növekedésnek, és ezért nem akkora probléma neki a sötét sem.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :-)
2018. márc. 26. 12:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!