Teleltetni szükséges növényeket mindenképpen teleltetni kell? Melyek azok, amik a fűtött szobában is elvannak avagy jobb ha ott vannak?
1-esnek is szól:
A teleltetés nem azt jelenti, hogy télen bevisszük a melegbe a melegről a fagyok beállta előtt, hanem az, hogy biztosítjuk neki a mediterrán tél normál hőmérsékletét a 2-10 fokot, optimálisan 5 fokot. Persze hogy lehullik egy sokkal kevesebb fényben, ámde 20-22 fokban a levele a cirtomnak, narancsnak. Akár még ragacsos is lehet. A leánder kevésbé kényes a kényszermelegre, elvan a +15-18 fokos télikertben is ugyanúgy mint a 2 fokos pincében vagy garázsban. Teleltetéskor kevesebbet is kell öntözni.
Nagyon,nagyon köszönöm a válaszokat,nem is gondoltam volna,hogy ennyien leszünk!:)
Annak pedig,hogy egy szakértőt is köszönthetünk 6-os személyében,külön örülök.De mindenkinek is!:)
Igazából az egyik dolog,ami miatt tényleg gondolkodóba estem,az a muskátlijaim teleltetése.Idén szinte minden színből beszereztem, szaporítási céllal is.És tudom,hogy az 1db tavalyi piros anyatövem, a meleg radiátoron,ablak előtt "telelt" és úgy ahogy 6-os írja,még télen is virágzott.Ráadásul gigantikus méretű lett,szerette.
Még amikkel idén bővítettem a repertoárt (egyenlőre),azok pedig pálmafák és leanderek,melyek kapcsán szintén már most,gondolkodom a téli elhelyezésükről.
Várok további bármilyen hozzászólásokat a témával kapcsolatban. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!