Milyen zöldségek termeszthetők egy fokozottan tyúkveszélyes kertben?
Mármint mi az, amit utálnak a tyúkok, és nem csipkedik le se a zöldet, se a termését?
A telekszomszéd tyúkjait nem tudom távol tartani, és a gazdájuk sem bír velük. Összeveszni meg nem akarok, hogy mondanám csináljanak magas kerítést, mert tudom, hogy nem futja rá, meg nekem sincs kedvem erre költeni.
Mégis szívesen ültetnék ezt-azt, ha tudnám, hogy van ami megél a tyúkok között.... :)
Akinek van tapasztalata, írjon kérem!
Esetleg valami cserjés gyümölcs? A málnát, szedret, ribizlit és hasonlóakat is eszik?
Gyöngytyúkokról és hagyományos tyúkokról is szó van...
A tyúk mindent megeszik amit meglát és elér.
Csakis elkerítve tudsz csinálni veteményest.
... és amit véletlenül nem kajál fel, azt kikaparja, már a vetőmagot is.
Szerintem lehetetlen vállalkozás.
Nekem az 1,60-as kerítésen átjönnek a szomszéd tyúkjai.
A gyöngytyúk meg a külön fonatott 2m-esen is átrepült.
A szomszédasszony kiszedte a szárnytollaikat, ez ideig-óráig segített valamit. Tavasztól - amikor már ő is veteményezett - már nem engedte ki őket az elkerített baromfiudvarról.
Kérdező!
A te szomszédasszonyodnak miért nincsenek a tyúkjai elkerítve?
Szanaszéjjel jönnek-mennek, szarnak, nála és nálad is?
Jó szomszédság ide vagy oda, ezt nem vagy köteles eltűrni!
Valóban birtoksértés, köteles az okozott kárt megfizetni.
Ilyen kertben csak fákat lehet nevelgetni.
Rebarbarát nem szeretik, de ha csak az van azt is megeszik.
Előző válaszadók, ha a kerítésetekre ilyen elven tesztek néhány vékony zsinórt kifeszítve, a tyúk9k neki fognak ütközni és nem tudnak átrepülni... minél vékonyabb, annál tutibb, nem is kell ilyen hálónak lennie, elég néhány zsinól 15-20cm sortávban...
Se tyúk, se gyöngytyúk nem fog tudni rajta átkelni, legyen akármilyen profi repülésben.
"Rebarbarát nem szeretik, de ha csak az van azt is megeszik."
Ezen szétröhögtem magam. :)
Na jó, hát akkor egyelőre nem veteményezek oda. :)
Tormát mondjuk szeretnék, de nem akkora mennyiséget, mint a bevetendő terület. :))
Szóval azt mondjátok, ha lenne néhány ribizkebokor, azt i lezabálnák?
(Egyébként való igaz, a szomszéd birtoka is tar kopasz, nincs ott nekik semmi, ahol a tyukok. Nem hiába jönnek át hozzánk...:))
Magas törzsre oltott ribiszke talán működik, szőlő is.
De aminek alulról kell megújulnia (pl szeder, málna) az nem fog működni.
Nálunk a tormát is megeszik a tyúkok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!