Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit csinálok rosszul az...

Mit csinálok rosszul az orchideáimmal?

Figyelt kérdés

Keleti és déli ablakaimban vannak orchideák, tehát napfényben bőven részesülnek. Tápanyag, víz elegendő, gyönyörűek voltak miután megvettem éd virágoztak.

Mégis virágzás után leszárad az egész tő és lehullottak a levelek. Ezek után még van remény hogy újra hajt? Vagy a köv.orchideánál mire figyeljek jobban?

2018. febr. 27. 11:49
 1/7 anonim válasza:

Milyen fajta? És ráadásiul egy se díjazza a tűző nap

fényt, mert nagy fák alatt élnek! Északi oldalra tedd őket!

2018. febr. 27. 12:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Hogy száradt le? Barna pöttyös lett? Vagy a levél vége lett sötétbarna? Vagy kívürlől befelé elsárgultak a levelek?

Mennyire éri közvetlen napfény? A tűző napot nem viseli el, lombkorona szinten él, tehát a napot a leveleken megszűrten kapja.

Páratartalom milyen nálad? Esetleg nincs fűtőtest ott, ahová tetted a virágot?

2018. febr. 27. 12:29
 3/7 Andizsuzsi ***** válasza:

"víz elegendő"

Általában ezzel szokott lenni a baj.

2018. febr. 27. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:
3 félém van (lepke,cambria,dendrobium nobile),mind az északi ablakba...havonta egyszer bevágom jó pár percre egy vödör esővízbe (az összes virágot azzal locsolom csak) tápozni egyiket se tápozom. kb 2 hónapja,hogy elvirágzott az egyik már hozta is a virágos hajtást amit akkor vettem észre amikor már jó nagy volt és nem tudtam felcsipeszelni,így kb vízszintesen nőtt és van tele virággal :D de nem gondoltam,hogy fog virágozni ilyen hamar meg úgy egyáltalán miután nyár óta van csak meg annyit nem foglalkoztam velük,hogy hamarabb észre vegyem.
2018. febr. 27. 13:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Nincs fűtőtest közelben, de a páratartalom szerintem nem jó. A levelek elsárgultak és utána lehullottak. Kb 2 hetente szoktam felszívatni. Miután a tő elszáradt levágjam?
2018. febr. 27. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha minden levél elsárgult és lehullt, akkor vége, kiszáradt.

Locsolni milyen módon szoktad?

2018. febr. 27. 15:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt érdemes átolvasni: [link]
2018. febr. 27. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!