Vágott rózsaszállal mit csináljak hogy minél tovább bírja?
Figyelt kérdés
2018. febr. 16. 15:03
1/5 anonim válasza:
Én sót szoktam tenni a vízbe, valamivel tovább bírja. De lehet citromlevet és cukrot is beletenni.
2/5 A kérdező kommentje:
Mennyit tegyek bele és ezektől miért bírja tovább?
2018. febr. 16. 15:38
3/5 anonim válasza:
Ezek a külföldről hűtött áruként hozott és hűtött körülmények között tárolt vágott virágok a lakásban alapvetően a szedéstől eltelt idő függvényében tartanak ki, ami a felhasználó számára gyakorlatilag elérhetetlen információ. A váza vizébe tett adalékanyag szerepe alapvetően csak az, hogy a vízben ne szaporodjanak el a vízszállító edénynyalábokat eltömő baktériumok és más egysejtűek. A só (konyhasó), az aszpirin (mint acetilszalicilsav), szalicil (mint antimikrobiális hatóanyag) némileg mérsékli a mikroorganizmusok szaporodását, de a cukor csak néphit.
4/5 anonim válasza:
Esetleg van hűvös helyiséged, pl. előszobád, ahol azért szem előtt van?
A hőmérséklet sokat számít.
5/5 anonim válasza:
Nekem egy kertész azt tanította, hogy eresszek jó sok hideg vizet a kádba, annyit, amennyi alá le tudom nyomni az egész csokrot. Az első az legyen ahogy hazaértem, hogy egy kád hideg vizbe belenyomom a rózsacsokrot, és tányérokkal lesúlyozom, hogy víz alatt maradjon, és szívja meg magát friss vízzel egy fél órán át. Aztán kell a metszés felületet éles szerszámmal újra nyesni, és vázába friss vízbe tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!