Van néhány fa a kertemben, amiket szeretném, ha minél gyorsabban, minél magasabbra és egyenesebbre nőnének. Hogyan érhető ez el a legkönnyebben?
Figyelt kérdés
Metszéssel tudom csinálni, hogy levágom az oldalhajtásokat, de évente többször is kell, ez sok idő, és 4 méteren felül már kifejezetten nehéz. Van más trükk? Pl. Bekenni valamivel a törzsét, ahol nem akarok oldalhajtást?2016. aug. 29. 18:40
1/3 anonim válasza:
A növekedési erélyt éppen nem az oldalhajtások levágása fokozza. Azokat majd csak a végleges méret elérésekor kellene levágni.
2/3 anonim válasza:
Nyugi, nem fogják elérni a 4 m-es törzsmagasságot.
A hosszú, vékony törzsön lévő koronák még komolyabb vihar nélkül is le fognak hajolni vagy törni. Csak úgy tudod megcsinálni, ha veszel valami erősebb vasakat mellékötni.
3/3 A kérdező kommentje:
#1, #2: köszi a válaszokat, de nem tetszik. A "Metszéssel tudom csinálni, hogy levágom az oldalhajtásokat, de évente többször is kell, ez sok idő, és 4 méteren felül már kifejezetten nehéz." mondatot több éves tapasztalat alapján írtam, működik. Sajnos a problémát is leírja. A kérdés, hogy más módon lehet-e elérni a kívánt eredményt, tehát bekenni valamivel, megperzselni, varázsigét rámondani, stb.
2016. aug. 31. 01:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!