Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megéri vagy hogyan kéne neki...

Megéri vagy hogyan kéne neki kezdeni?

Figyelt kérdés

Pár hónap múlva elköltözünk panelból egy hatalmas telekkel rendelkező házba.

Megörültem, hiszen végre kiélhetem a "kertészkedéssel" kapcsolatos vágyaimat.

Egy 600 nm^2 összefüggő leendő kertről lenne szó.

Ugye ez magában hatalmas munka. Így elgondolkoztam azon, hogy megéri egy ekkora kert létrehozása? Nem lesz ez túl nagy? Később túl költséges a fenttartása?

Nem volna inkább ajánlatos leválasztani egy részt belōle? Vagy nem kell ettől félni?

Tereprendezés(egyedül fogom csinálni), szerintem alsó hangon elviszi az egész nyaramat.

Sokat olvasgatok a témában.

Eddig arra jutottam, hogy elōször felásom, utána rotációs kapával mégegyszer átmegyek rajta. (Nem tudom, hogy milyen a telek.. azonnal nem akarok rotival neki esni, mert a végén szétverné a gépet ha valami sitt belett ásva)

Utána megvárom, hogy a gazok kinőjjenek, azokat manuálisan eltávolítom(kihúzgálom/kiásom)

Ha megvan jöhet a permetezés.

Végleg kialakítom a kertet, 3-4°-os dőlésszögre gondoltam.

Fűmag és utána sűrű locsolgatás.

Jó, ahogy elgondoltam, hogy csinálni szeretném?

2018. jan. 20. 16:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Így van, ha kertészkedni akarsz, felejtsd el a díszfákat, nagy helyet foglalnak, és meg fogod bánni.

Hihetetlen jó érzés a saját gyümölcsödet szüretelni és enni, és ajándékba vinni családnak, barátoknak.

Az ásásnál azért láttál szép fekete földet, mert nedves a föld.

Nálam homok van, de már párszor megszívatott, mikor feltúrta a vakond, hogy hű de jó fajta föld, majd ebből teszek a virágokra... aha... :)

Ha nem nedves az idő, gyorsan kiszárad és sárga homok lesz.

Ez nem jelenti azt, hogy nálad is homok van, de a minőségét egy havas-esős napok utáni ásással nem tudod megállapítani.

Egyébként meg a homokon is egy csomó minden megterem, esetleg kell neki némi segítség, trágya, műtrágya, komposzt. De van ami kifejezetten ezt szereti.

2018. jan. 22. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!