Mit tegzek, ha a vakond kitúrja a virághagymát?
Bocsánat, felcserélődött az y és z.
Mit tegyek? Ez a kérdés.
A talajfertőtlenítő nem csak rovarokra van?
Semmit?
Biztos van, akinek 70 földkupac birodalma tetszik. Én inkább kertre szavazok.
A vakondot elriasztani nem lehetséges. Bármilyen dologról (növény, sörösüveg, gázolajos rongy, ultrahangos-napelemes szerkezet, stb.) olvasható olyan saját tapasztalat a neten, ha rámész a témára, hogy konkrétan kitúrta a vakond.
Persze, az is olvasható, hogy hatásos volt, de ezek inkább csak véletlenek voltak, mondjuk a szomszédban több gilisztát talált.
(A talajfertőtlenítő hatása is ezen alapul, pár tízezer Ft értékű talajfertőtlenítő kiszórásától a giliszták elpusztulnak, és a vakondgyík elpártol a szomszédhoz. A hiedelemmel szemben, a vakond fő élelme nem a pajor, hanem a giliszta, ami egyébként kisebb mennyiségben hasznos a kertben.)
Legfeljebb a riasztó dolgok miatt az adott járatot betömi a vakond, és egy méterrel odébb folytatja. De pár hét alatt hozzászokik bármihez, és visszatér az első helyre is.
Ha nagyon zavar, akkor csak a drasztikus módszerek jöhetnek szóba.
Hasonló okokból én már többféle csapdával megpróbálkoztam az évek alatt, de kizárólag ez működik:
Hátránya, hogy nem valami időtálló.
Több gyártó csinálja, de mindegyik egy rézzel futtatott acéldrót, ami egy hónap földben állás alatt szétrozsdásodik, és már nem csapódik, mert a rozsda felérdesíti a csúszófelületeket.
Előző:
A vakond nem alszik téli álmot, télen is ugyanannyit ás, mint bármely más évszakban. Legfeljebb a mélyre húzódó gilisztákat követve, nem közvetlenül a felszín alatt ás, hanem valamivel mélyebben. Viszont így nem tudja megemelni a felszínt, hanem kénytelen vakondtúrások formájában felszínre juttatni a földet. Ezért csinál télen több kupacot, mint nyáron.
A vakondot nem lehet kiönteni.
Nyilván te még nem próbáltad az erkélyeden, de a mo-i talajok többségében a vakondtúrásokba gyakorlatilag 24 órán keresztül lehet nyomni a vizet, és nem lesz látszata, mert a repedéseken keresztül elszivárog.
Az utóbbi időkben eszméletlen módon elszaporodtak lakott területeken belül és kívül is.
Épp tegnap láttam ilyen területet, több hektáros méretben, friss túrásokkal:
Arra gondolsz, hogy ne legyen virág?
Ott is túr, ahol nincs. Utcán kívülről, virágoktól messze. Ház körül is mindkét oldalon ( sarokház).
A talajfertőtlenítőt kipróbálom.
Vakondűzők 2 hete vannak.
Köszönöm a kommenteket.
a napelemes riasztót nekem kitúrták, a sörösüveget is, a riasztó növény sárfüvet is, az élvefogó csőcsapdát is , kiönteni nem lehet, mert az ellen biztosítva van a járatrendszer kiépítésével és belül le tudja zárni a járatot
megoldás, a táplálékállatok ritkítása (igen, talajfertőtlenítővel) vagy a csapda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!