Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen módon vághatom vagy...

Milyen módon vághatom vagy vágathatom ki a közterület és telkem közvetlen határán lévő veszélyes fát?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ebben a kérdésben a helyi jegyzö az illetékes, és tőlle kell engedélyt kérni, de ez ebben az esetben nem működik mivel az önkormányzat a tulaj, és ragaszkodik a fához. A kivágási kérelmet többször elutasította. A fa rovarfertőzött, folyamatosan hullanak rólla a nagy méretű ágak, ezzel veszélyeztetve a környezetét. Telekhtáron van ezért a kerítéssel is ki kelett kerülnünk, valamint a járda felét elfoglalja a törzse, a másik felét pedig már felnyomta a gyökere. Közvilágításba is belelóg a lombja, kertünkben semmi nem marad meg a hatalmas tápanyag felvétele és árnyékoló hatása miatt, meg még hagy ne soroljam... mit tehetek, hogy az a fa törvényes kereteken belül eltünjön onnan ?

2017. okt. 24. 12:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Előző: ugye, milyen jó érzés más farkával verni a csalánt?

Ha a te kocsidra meg a családtagjaid fejére esnének azok a rovarok által szétfurkált nagy ágak, akkor esetleg megváltozna a véleményed. Meg amikor a vihar a házad tetejére döntené a fát. Meg amikor minden évben két teherautónyi levelet kellene összegyűjtened és azon töprengened, hogy mit is csinálj vele. Meg amikor a kerted egy nagy, árnyékos, levélhulladékos szeméttelep lenne, és se virág, se zöldség, se gyümölcsfa nem nőne benne, de még fű se.

Aki erdőben akar lakni, az lakjon erdőben. De aki nem akar erdőben lakni, azt nem kellene erre kényszeríteni.

2017. nov. 4. 06:36
 12/14 anonim válasza:

Én vagyok , aki kiállt a fa védelmébe....Persze: irtsunk ki mindent, betonozzunk le mindent, mert az ember már nem bírja elviselni a faleveleket. sem Mi is a baj velük?? A betonnal nincs gond persze...:/ Képzeld, nekem rengeteg fám van: és tudod mit csináltam: kötöttem biztosítást rá,ha szomszéd házzal történik miattuk valami, akkor fizet a biztosító és nyilván ha az én házammal, akkor is. Továbbá: Van annyi eszem, mert csak ennyi kell hozz:/, hogy autoval nem állok a fa alá.

A levelek meg remek komposzt a kertbe...A növények: egy kőris fa lombja nemhiszem h kiterjed az egész kertre, mindenesetre értékelni kell az árnyékot.

Amugy az úgy gondolkodóknak mint pl. előző hozzászóló: az ilyen emberi hozzáállás miatt , amit én mélységesen korlátoltnak tartok, van szmog Budapesten és van a globális felmelegedés . Azért emelem fel a hangom, mert a Te, Ti hozzáállásotok igenis kihat mindenkire, a jövőre, a gyerekeink életminőségére. Minden egyes fa óriási érték és nem a kis gagyi tujákról beszélünk.

Ajánlom mindenkinek figyelmébe:

[link]

2017. nov. 4. 10:24
 13/14 anonim válasza:
Előző vagyok: Még annyi: Nem kötekedni szeretnék, max kérni, hogy szeressük a fákat....Próbáld Te is, kérdező, a jó oldalát nézni. Van egy csodálatos fa, ami árnyékot tart. Ne a kivágást , pusztítást , rombolásd kérd, hanem pozitív dolgot, pl. megoldást: kérd a járda megjavítását, a kerítésed megjavítását stb. Amugy van csomó növény, ami szereti a félárnyékos helyet, sőt csak azt: árnyéktűrő fü magok, szamócák stb...
2017. nov. 4. 12:04
 14/14 anonim válasza:
0%
Illetve: ennek a fának a gyökerei sokkal mélyebben vannak, a tápanyag elszívó hatás nem igazi veszély. A levelei meg sokkal több tápanyagot fognak adni zöld trágyaként .
2017. nov. 4. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!