Kezdőoldal » Otthon » Kert » 60 éves vagyok és azt követeli...

60 éves vagyok és azt követeli tölem a falu jegyzöje hogy az 1m mély árkot és mellette 4m sávot nyirjam le ha nem megbüntet, pedig közterület. Máshol közmunkások nyirják a gazt. Én nyugdijam 22 ez forint, mások segélyt kapnak. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

#Fünyirás
2013. máj. 21. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:

xard le,

télen a házad előtt a közterületen lévő járdát köteles vagy letakarítani,

de a közterületen nem vagy köteles füvet nyírni,

60/F

2013. máj. 21. 13:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Sajnos van egy rossz hírem . Az ÉVM-Eüm 1/1986.(II.21) rendelet előírja , hogy a tulajdonos köteles gondoskodni a :

a.)az ingatlan előtti járdaszakasz ( ennek hiányában 1 m-es sávban )

b.) a járdaszakasz melletti árok és műtárgyai

tisztántartásáról , a csapadékvíz lefolyását akadályozó anyagok eltávolításáról .

És ebbe beleértik a fűnyírást is . Én sem tartom igazságosnak , főleg olyan helyen , ahol erre a célra még kommunális adót is szednek .

2013. máj. 21. 14:27
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

A fenti rendelet szerint valóban köteles vagy elvégezni a rendeletben írtakat így a fűnyírást is.

Viszont egészségi állapotodra hivatkozva(orvosi igazolással)

kérelmet nyújthatsz be a jegyzőhöz hogy ezeket a feladatokat a közmunkások végezzék el persze helyileg megszabott díj ellenében.A díj mérséklésére szintén kérelmet nyújthatsz be pénzügyi/szociális helyzetedre való hivatkozásra amelyhez jövedelemigazolást kell csatolni.

Nem túl egyszerűek ezek pláne nem egy idős embernek de például mifelénk működik a dolog és mindenki elégedett.

2013. máj. 21. 17:54
 4/8 Napkiraly ***** válasza:
26%
ruházz be pár liter jó gázolajra, öntözd meg jól a közterületet, aztán röhögj, még a jegyző unokája sem fog ott fűszálat látni
2013. máj. 22. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Azt nem írta, hogy milyen eü. állapotban van, de önmagában az, hogy 60 éves nem jogosítja fel arra, hogy rendetlenül tartsa a portáját (saját érdekében is), illetve visszautasítsa a munkát.

Melesleg kiváncsi lennék eddig mennyit dolgozott, hogy 22 000 a nyugdíjja! Mondjuk sejteni lehet ha így áll ehhez a kis munkához is.

Egy 4 méteres szakasz kitakarítása 10-20 perc max..

És mi az ,hogy "mások segélyt kapnak"? Ilyen hozzáállásal még a 22 -nek is örülhet.

2013. máj. 25. 12:52
 6/8 A kérdező kommentje:
MEG VOLTAM OPERALVA !!! marciusban, es a portam rendbe van tartva kar hogy nem tehetek fell kepet,a szomszedom hazudhatta mivel nem tetszik neki hogy figyelmeztetem a hatso udvara miatt ami aztan igazi szemet telep es nyuzsognek a pocok,es nem hordatja el a 18 disznoja miatti ganejlerakatat. Azert mert 22ez a nyugdijam miert ez a nagy csodalkozas ? Aki dolgozott kemenyen annak kicsi a nyugdija,nem halottal mar ilyesmit ? Kulonben elozetes nyugdijban vagyok. Az arok eloszor is "kozterulet",a jarda szele jobrol-balrol le van nyirva..a goringyes 1 m.arokba meg azert csak nem tudok be maszni,de...akinek nincs arokja az mit kolt a kozteruletre ? vagy nekem a homlokomra van irva hogy koltsem ezt a keves penzemet is a kozteruletre ? Ezt tanacsolnad az edesanyadnak is ha tortenetesen ilyen helyzetbe lenne ?
2013. máj. 26. 11:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja ! es meg annyit: ha masok segelyt kapnak es csak a kocsmaban toltik az idejuket nem az lenne a "fer" hogy ok vegezzek el a kozmunkat is tehat az arok gaztalanitasat nem csak a polgarhivatal elott es mas "eggyes"szemelyek elott,a falu kozpontjaban. Miert egy falu nem kozponti utcai mar nem a falue,csak a kozpont ? Csak ott kell takaritani ahol a "pap" tancol ?
2013. máj. 26. 11:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogyha megbírságolnák, akkor dönthet úgy, hogy leüli inkább. (asszem 5000Ft/nap)

Így addig még az ellátását is az állam állja, jobban kijön a 20ezer forintból. Szóval ne tegye rendbe semmiképp az árkot szerintem.

"Azert mert 22ez a nyugdijam miert ez a nagy csodalkozas ? Aki dolgozott kemenyen annak kicsi a nyugdija,nem halottal mar ilyesmit ?"

Én nem hallottam ilyet. A nagyapám rendesen végigdolgozta az életét, mindig bejelentve, adózva, stb. (ugye ez fontos) És tízszer ekkora nyugdíja van, mint önnek.

2013. jún. 1. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!