60 éves vagyok és azt követeli tölem a falu jegyzöje hogy az 1m mély árkot és mellette 4m sávot nyirjam le ha nem megbüntet, pedig közterület. Máshol közmunkások nyirják a gazt. Én nyugdijam 22 ez forint, mások segélyt kapnak. Mit tehetek?
xard le,
télen a házad előtt a közterületen lévő járdát köteles vagy letakarítani,
de a közterületen nem vagy köteles füvet nyírni,
60/F
Sajnos van egy rossz hírem . Az ÉVM-Eüm 1/1986.(II.21) rendelet előírja , hogy a tulajdonos köteles gondoskodni a :
a.)az ingatlan előtti járdaszakasz ( ennek hiányában 1 m-es sávban )
b.) a járdaszakasz melletti árok és műtárgyai
tisztántartásáról , a csapadékvíz lefolyását akadályozó anyagok eltávolításáról .
És ebbe beleértik a fűnyírást is . Én sem tartom igazságosnak , főleg olyan helyen , ahol erre a célra még kommunális adót is szednek .
A fenti rendelet szerint valóban köteles vagy elvégezni a rendeletben írtakat így a fűnyírást is.
Viszont egészségi állapotodra hivatkozva(orvosi igazolással)
kérelmet nyújthatsz be a jegyzőhöz hogy ezeket a feladatokat a közmunkások végezzék el persze helyileg megszabott díj ellenében.A díj mérséklésére szintén kérelmet nyújthatsz be pénzügyi/szociális helyzetedre való hivatkozásra amelyhez jövedelemigazolást kell csatolni.
Nem túl egyszerűek ezek pláne nem egy idős embernek de például mifelénk működik a dolog és mindenki elégedett.
Azt nem írta, hogy milyen eü. állapotban van, de önmagában az, hogy 60 éves nem jogosítja fel arra, hogy rendetlenül tartsa a portáját (saját érdekében is), illetve visszautasítsa a munkát.
Melesleg kiváncsi lennék eddig mennyit dolgozott, hogy 22 000 a nyugdíjja! Mondjuk sejteni lehet ha így áll ehhez a kis munkához is.
Egy 4 méteres szakasz kitakarítása 10-20 perc max..
És mi az ,hogy "mások segélyt kapnak"? Ilyen hozzáállásal még a 22 -nek is örülhet.
Hogyha megbírságolnák, akkor dönthet úgy, hogy leüli inkább. (asszem 5000Ft/nap)
Így addig még az ellátását is az állam állja, jobban kijön a 20ezer forintból. Szóval ne tegye rendbe semmiképp az árkot szerintem.
"Azert mert 22ez a nyugdijam miert ez a nagy csodalkozas ? Aki dolgozott kemenyen annak kicsi a nyugdija,nem halottal mar ilyesmit ?"
Én nem hallottam ilyet. A nagyapám rendesen végigdolgozta az életét, mindig bejelentve, adózva, stb. (ugye ez fontos) És tízszer ekkora nyugdíja van, mint önnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!