Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel érdemes foglalkozni?

Mivel érdemes foglalkozni?

Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem hogy milyen zöldséget vagy gabonafélét érdemes inkább termeszteni ? szeretnék egy kis zsebpénzre szert tenni és szerintem ez lenne a legjobb , van 50.000 ft-om és evvel bölcsen ,gazdaságosan szeretnék bánni ,ugy hogy profitáljak belőle ( van még egy rotációs kapám is aminek értéke 200.000 ft ) , tehát egy kb 10 áras földecskén mit érdemes vetni hogy az a lehető legtöbb pénzt hozzon ? és az kb mennyi pénzt fog hozni évente ? abból az 50.000 ft ből készíthetnék egy 6*4m fóliaházat ,megéri ? , arra is gondoltam hogy pótkocsikat készitenék kistraktorok és atv-k után amit eladnám 35.000 ft -ért ,megéri , készíthetnék egyszerübb kertgazdálkodási és mezőgazdasági dzerszámokat/ szerszámgépeket , megéri szerintetek ?

2017. szept. 4. 20:45
 1/10 anonim ***** válasza:

Mennyire értesz a mezőgazdasághoz?

Öntözhető a terület?

Mennyi befektetni való pénzed van?

Ezek igen fontos kérdések a megfelelő válaszhoz.

2017. szept. 4. 21:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem nagyon értek ,de szüleim és nagyszüleim nagyon jól értenek hozzá, igen a terület öntözhető ,befektetni való pénzem 50.000 ft , 15 \f
2017. szept. 4. 22:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Javaslom hogy amíg élnek, mindent tanulj meg tőlük. Mert én akkor jöttem rá hogy jó lett volna a szülői házban folytatni az önellátást és a mezőgazdaságnak valami részeit, mikor már nem éltek. Valamikor dolgoztam a szülői gazdaságban és kijelentem hogy mérnökként sem éreztem olyan jól magam munkahelyeken mint magam uraként otthon. A szülőfalumban az uborkatermesztés virágzott. A felvásárlásnak kell előre utánanézni. Manapság fura dolgokba kezdtek abban a faluban, mert egyik struccot tenyészt, sokan birkát, meg nemrég hallottam még a környező falvakban élő ismerőseimtől is hogy nagyon érdeklődnek a házi haltenyésztés iránt, meg hogy Romániában divat a kb. 10×5 méteres pisztrángos tó a házaknál. De ezekkel az utóbbi dolgokkal nincs tapasztalatom, mivel a mi tevékenységünk a tejtermelés, bika és sertés hízlalás, tojótyúkok szabadon tartása volt. Meg hát a konyhakert, esetleg a teheneknek takarmányrépa vagy burgonya termesztés volt.
2017. szept. 4. 22:46
 4/10 anonim ***** válasza:

A legfontosabb kérdés: mit tudsz eladni?

Gyorsan romló növényeket vagy heti többszöri piacozással, vagy egyben, a nagybanira való felhordással lehet eladni. Gondolom, ezek szóba se jöhetnek. Hogy ismerősöknek eladni folyamatosan, ahogy terem, az meg nagyon kevés helyen megy, és csak kis tételben lehetséges.

Zöldségesek nem szokták megvenni harmadáron sem, esetleg havertől meg rokontól.

Gabona: filléres dolog, a hasznot odaadnád a szántásra, vetésre, kombájnra.

Maradnak az eltárolható növények. Bab, mák, fokhagyma, őrölt fűszerpaprika. Ezek eladása se megy mindenkinek, de ezzel legalább esélyed van, mert ha két hétig nem megy el semmi, az se baj, mert majd elmegy két hónap múlva.

Óriási bevételre ne számíts, de pár százezer bejöhet.

Ezt komolyan gondoltad, hogy 15 évesen utánfutót meg szerszámgépeket csinálnál?

2017. szept. 5. 06:01
 5/10 anonim ***** válasza:

egyes vagyok

Kedves Kérdező, ezt az ötvenezer forintot nem tudnád jobban befektetni, mint ha elkezdenéd tanulni a mezőgazdaságot.

Egy tizenöt éves fiatalembertől nem várható el, h kiismerje magát a talajfajták közt, szintén nem várható el, h palántanevelésben, és az sem, h tudja, mit jelent a terméskötés kifejezés stb.

Menj mg-i középsuliba, v OKJ-s palántanevelő/kertész/gazda sulit végezz el, járj könyvtárba, és tanulj az öregebbektől/okosabbaktól.

2017. szept. 5. 06:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Ilyen kis területen meg lehet termeszteni egy család éves zöldségszükségletét... de nagyon érdemleges hasznot nem fog hozni.
2017. szept. 5. 06:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) , idén kukoricát vettem 3 árba azt még nem tudom mennyi a jövedelem ,de már nemsokára lehet learatni .. Tavaly napraforgo volt de eddig azt tapasztaltam hogy nem sok haszna volt a gabonának ,ahogyan írtátok :) ,de jövőben megpróbálom a mákot ,egy szomszédom mondta is hogy a mákot megveszik a cukrászdában , ugyhogy próbálok eggyet :) , fokhagymábol 1 árnál többet nem merek ültetni ,mert nemrég huzattam ki géppel egy ismerősnek 1 hektár 10 ár fokhagymát de nem volt neki nagy jövedelme utána sajnos , köszönöm a válaszokat mégegyszer :) sokat segitettetek :) , igen közben tanulok is ,csak sajnos matemarika - informatika szakon (mert a környéken ez a komoly kemény osztály ) közben meg hobbibol és zsebpénzszerzésből ilyeneket is csinálgatok ...
2017. szept. 5. 08:29
 8/10 A kérdező kommentje:
2017. szept. 5. 08:33
 9/10 kovpet ***** válasza:

"csak sajnos matemarika - informatika szakon"

Ez nem a "sajnos" kategória, betegre fogod keresni magad, ha munkába állsz. A mezőgazdaság meg lehet hobbi mellette.

De nem is csak az, az informatika a mezőgazdaságban is fontos ám, kombinálhatod is a kettőt.

2017. szept. 5. 10:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Igazad van :) , tényleg igen , köszönöm :)
2017. szept. 5. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!