Öreg, régóta nem gondozott almafával érdemes foglalkozni?
Figyelt kérdés
Van 10 db almafám, min. 15 évesek lehetnek. Viszont az utóbbi 7 évben semmi gondozást nem kaptak: sem metszés, sem tápanyag, permetezés. Érdemes most megmetszeni és újra permetezni, tápanyagozni? Lesz rajta valami (még ha apró is), vagy már nem éri meg a belefektetett pénzt és energiát?2016. febr. 23. 20:55
1/5 anonim válasza:
Évekkel ezelőtt egy ismerős család vett vidéken egy ilyen gyümölcsöst. Méteres fű volt rajta, egy szerszámoskamra, valamint vagy 10-12 almafa, ráadásul zuzmós ágakkal. Óriási munka volt a metszés, fűrész is kellett hozzá, de a következő évben 8 kg szép alma termett. A távolabbi szomszéd megmutatta, hogyan kell metszeni, három napi munkával sikerült. És azóta is szépen teremnek, permetezik is őket, megkapnak mindent. Vannak vagy 20 évesek.
3/5 anonim válasza:
Természetesen érdemes.
Ha rendbe teszed őket, meg kezelgeted nyáron is, fánként simán lehet még erős metszés esetén is 20 kg termésed. Ha jól csinálod, akkor nem apró, hanem első osztályú alma. Minden a hozzáértésen és a szerencsén múlik.
4/5 anonim válasza:
Igazuk van az előttem szólóknak.
Nekem egy kb. 40 éves körtefám volt, ami nár épp csak vegetált. Ki akartam vágatni, de gondoltam, megmetszem, egy próbát megér. Rettenetesen sikerült, alig maradt rajta ág (akkor még kezdő kertész voltam). Abban az évben talán két szem körte volt rajta(: Következő évtől szinte tele volt, új ágai nőttek, mára az egyik legjobban termő fám.:)
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Annyira sajnáltam volna kivágni őket, én is úgy gondoltam, még megérnek egy próbát. Köszönöm szépen!
2016. febr. 24. 20:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!