Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a teendő, ha a kertet...

Mi a teendő, ha a kertet ellepték a hangyák?

Figyelt kérdés
Három, vagy négy féle hangya- köztük az egyik vörös- a 800 m2-es telken legalább 40-50 (nem túlzok) túrást csinált. Van fél méteres, kb 3, a többi kisebb.Ha szétpiszkálom, kicsit odébb újra feljönnek. A méregre nem reagálnak, vagyis csak ideiglenesen, és a gyerekek miatt nem is szívesen rakok ki felcsipegethető porokat, csapdákat. A növényeimet betelepítették tetvekkel, úgyhogy most millió hívatlan vendéggel lakunk együtt.:(
2010. máj. 25. 13:42
1 2
 1/11 anonim válasza:
bocsi, de a hangyák felszedésével akarsz kalóriát égetni, vagy miért ebbe a topicba írtad?
2010. máj. 25. 13:50
 2/11 anonim válasza:
Forró vizet a kopaszra.
2010. máj. 25. 13:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Várj, míg elmegy a víz(eső) akkor eltűnnek a hangyák is. Addig irthatod, újabbak jönnek helyettük.
2010. máj. 25. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, a kertedben hatásos-e, de nekünk kb 4-5 napja "jött elő" egy csomó hangya a garázyfelhajtónknál (a beton és a föld találkozásánál) Szódabikarbónával (nem az étkezésivel, hanem amit a mosáshoz használo) beszórtam kora délután és másnap reggelre eltűntek. Igaz ott szép fehér lett, de legalább nincs azóta hangya (eső esett már azóta többször is)
2010. máj. 25. 14:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is szódabikarbónát használok, én étkezésit. Pld. a homokozója is mindig tele volt hangyával. Beleszórtam két tasakkal, elvegyítettem a homokkal, azóta nincs benne hangya. A gyerekeknek nem lesz bajuk a szódabikarbónától, ha szétszórod a fűben pld.
2010. máj. 25. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:
Meghámozott fokhagyma gerezdeket szórj szét a hangya járatok mellé, mert azt utálják.
2010. máj. 25. 14:15
 7/11 anonim ***** válasza:
Néhány nappal ezelőtt ugyanezt kérdezték, a forró (lobogó, forrásban lévő) víz tényleg hatásos és maximálisan gyerek- és kedvencbarát megoldás. Egy jókora fazékkal zuttyints a fészekre, 1-2 perc múlva túrd le addig, amíg élő hangyát találsz, mehet rájuk is egy fazék forró víz. Így menj egyre lejjebb, amíg már nem találsz hangyákat. Fészekmérettől függően 2-3 fazék víz elég szokott lenni.
2010. máj. 25. 18:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tippeket! Asszem először a szódabikarbónát, meg a fokhagymát próbálom ki, mert az alsó hangon hatvan fezék orró víz elriaszt!:) Bár a nagyok valszlegc azt is kapnak...
2010. máj. 25. 19:01
 9/11 hell-ikon ***** válasza:

Van egy nem túl biztató hírem: a tetvek előkerülnek a hangyák nélkül is.

Sőt jó eséllyel miattuk jelentek meg a hangyák, mert egyfajta "önvédelmi fegyverként használják" őket, cserébe a mézharmatért amit termelnek.

Szóval kénytelen leszel tetvek ellen permetezni, a káliszappant javaslom a célra, tekintettel a gyerekekre.

Vagy ha még ez is elriaszt, akkor síma szappanos víz esetleg némi étolajjal megbolondítva.

2010. máj. 25. 19:44
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Jövőhéten elutaznak a csajok, szerintem a tetvek ellen akkor támadok valami durva permetlével, a hangyákat viszont sürgősen el kell zavarni.
2010. máj. 25. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!