Mit ajánlanátok hangyák ellen? Teljesen ellepték a konyhát és sehogy nem tudom őket kiirtani. Vettem már raid hangyacsapdát amitől egy csomó elpusztult de még mindig nagyon sok van.
Egyszer végigkövettem az összes házi praktikát amit ajánlottak, (sós viz, ecet, stb) két hétig tököltem.
Aztán tesco 300Ft-os hangyairtó spray, kifújtam a résekre, hangyát azóta nem láttam csak természetfilmekben.
Kintről jönnek be? Milyen hangyák? Feketék, kicsi barnák?
A kintieket csak kint kell tartani, viszont ha fáraóhangyák a vendégek velük nehezebb, mi rengeteg dolgot kipróbáltunk, igazán hatásos csak a kifejezetten rájuk tervezett irtószer volt, de annak is kellett fél év mire az utolsó hangyák eltűntek.
Amikor kerti hangyák jöttek be ellenük elég volt az ablakoknál védekezni, ők csak a kajára jöttek.
Nálunk is dugig volt a szoba, de vettünk a Penny-ből 500 valahány Ft-ért hangyacsapdát. 2 volt benne és 3 nap alatt kipusztult mind. Azóta fel se jöttek.
Előtte mi is sok mindent kipróbáltunk, nem igazán vált be. És nekem még az is fontos volt (ha nem a legfontosabb), hogy mellőzzük a vegyszereket, fújós spray-ket. A hangyák pusztuljanak, ne mi ;)
Így is lett.
Akkor azok fáraóhangyák lesznek, nekünk is az volt. Ezek ellen a sima hangyacsapdák, mérgek, ragasztók nem sokat érnek, megeszi 50 hangya, elpusztul, majd a bolyban a királynők a hiányt érezve legyártanak 100-at.
Nem kint laknak hanem bent a házban különféle helyeken, még a betonba is beeszik magukat.
Több királynőjük van egy bolyban, ezek nagy fekete, gusztustalan hangyák, néha lehet őket látni vonulni de párszor a bolyt is megtaláltam zsömlében, babapiskótában, papírdobozban. (fujjjjjjj)
Mi is próbálkoztunk sütőportól kezdve hangyacsapdákon át mindennel, a végén már a kajákat vizesedénybe állítottuk nehogy belemenjenek.
Kb. fél/háromnegyed éve vettünk először Bábolna bio fáraóhangyairtót, ezek kis tasakok benne hangyairtó kajával, ki kell rakni a vonulási utukba, beviszik a kaját a bolyba ahol meghalnak tőle a királynők is. (mondjuk a sütőpor is elvileg ezt csinálja, de azon a mieink csak átgyalogoltak)
Pár napig tömött sorokban vonultak a csaliért, utána egy ideig még találkoztam velük itt-ott de már tömegesen nem jelentek meg sehol, kb 1 hónapja nem láttam egyet sem, remélem nem is jönnek vissza soha többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!