Mit kezdjek egy nagy kerttel amivel pénzt is tudnék keresni?
Mit termeljek,ültessek...?
most csak füvet nyírok rajta
töknél csak egy példa, de van ennél jóval olcsóbb is:
A minőségi vetőmagoknál nincsen töröt vagy "liha", azoknak meg van határozva a minimális csíraképessége a különböző fajokra, de általában 90% fölött van.
Huu látom elfajult egy ilyen egyszerű k3rdés.:D
Paprikát meg hasonlókat nem termeln3k,mert gondozni,locsolni kell és nem tudnám eladni,a "család" (ami csak 3n vagyok) az meg nem eszik meg annyit,tesókám meg megveszi a boltba.Az3rt meg nem dolgozok vele hogy nekiadjam...
Én olyasmire is gondoltam ami nem egy 3v alatt hoz hasznot.Egyik ismim hikori diókat ültetett ami drága mint faanyag 3s majd a gyerekeinek jól jön.
Szóval nem tudom.:/
Csak próbálom a realitásokat szemléltetni.
Én is termesztettem vetőmagot, de nem tudtam megélni belőle agrármérnök végzettséggel. Egy laikusnak lehet, hogy sikerülne, mert szarik a genetikára, izolációs távolságokra, fajtahasználati díjra és egyéb hivatali szabályokra...
A várható nyereség általában (extrém eseteket kivéve) arányban áll a befektetett munkával és költséggel.
Hiába drága a faanyag, az biztos, hogy legfeljebb ötöde pénzt kap majd érte, mint ugyanennyi idő alatt összességében, ha valami sok kézi munkát igénylő növénnyel foglalkozna, pl. fűszerpaprikával.
Továbbra is felesleges bármi konkrét növényt írni, ameddig nem tudjuk, hogy mennyi időt tudsz rászánni a termelésre (családdal együtt), meg legfőképpen, hogyan gondolod eladni a termést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!