Magad uram ha szolgad nincsen. Hogyan kezdjek neki a kert atalakitasanak?
Sziasztok! Most koltoztunk kertes hazba, es szeretnenk egy igazan pihenteto kis kertet kialakitani magunknak. Mivel a hazon is sok javitani valo van, es prioritast elvez, igy a kertet magamnak, teljesen egyedul kellene rendbe hoznom, hogy tavasszal es nyaron mar gyonyorkodhessek benne. :) A haz felujitasa elvisz majd egy_ket evet (anyagiak miatt is, es egyeb dolgok miatt) en pedig nem szeretnek varni tobb evet, hogy esetleg egy kertepitot fogadjunk. Mindenkeppen iden es jovore tavasszal szeretnem rendbe hozni a kertet, mert ha minden jol megy, utana kismama leszek es nem fogok tudni eros fizikai munkat vegezni, akkor mar csak fenttartani szeretnem a kialakitott kis pihenohelyemet. :)
Szoval maga a kert nem nagy, kb. 60nm2, szerintem ha nekiallok, egy hetvege alatt fel tudom asni. Mivel lejt , szeretnem egyuk oldalrol a masikra egyengetni a foldet. Ami a gondot okozza, hogy automota ontozorendszer van a foldben, nem tudom hol futnak a csovek, es az lenne a kerdesem, hogy hogyan ashatnam fel, hogy nehogy kart tegyek az ontozoberendezesben? A kert eleg gazos, mindenkeppen fel kell asni, gyomirtozni. A melyebb oldalon a kerites melle pedig vegig (12 meteren) soveny (baberfa vagy ilyesmi) van ultetve, ezeket ki tudom emelni a foldbol amig feltoltom azt az oldalt? A kert kozepen pedig egy par eves fa all, ahhoz termeszetesen nem nyulnek, de asaskor a gyokere nem fog megsinylodni? Tudnatok nekem otleteket adni, mit es hogyan csinaljak?
Elore is nagyon koszonom.
Koszi a gyors valaszodat, ment a zold kez.
Ha vegigjarom a kertet, akkor egyaltalan nem latok csoveket vagy barmit az ontozorendszerbol, de az elozo tulajdonos azt mondta hogy telepitett.
A lejtos reszt feltoltes utan beultetnem bokrokkal, viragokkal es el is lenne keritve szegellyek kesobb, akkor is kellene ez a talajgyalu meg egyengeto? Ha jol leptaposgatnank, az nem lenne eleg?
Nem nagyon lejt, olyan 15-20 fokban, de egy hinta vaza pont nem all meg, vagy ha a gyerek kismotorozik, konnyen eldol...
En egesz nap itthon vagyok most egy ideig, lenne idom foglalkozni a kerttel.
Tavaly egy tobblakasos kertes hazban laktunk, a szomszedomnak volt egy kis kertje, amit nehany ember (asoval es talicskaval) rendezett at, hogy legyen kocsibealloja. A felasott foldet csak hatrebb vittek, ezzel megemeltek a hatso kertet (legalabb fel meter lett a szintkulonbseg). Raktak lepcsot es keritest, de egyszer sem lattam hogy barmilyen geppel is dolgoztak volna azon a reszen. Egyszeruen beszorta fumaggal es szep volt nyaron. Azert majd a szomszedot is megkerdezem, de nem hiszem hogy tud hasznosabbat mondani...:(
én nem értek nagyon a kerthet csak füvet vágok :D de ha a föld alatt van az öntöző rendszer akkor gondolom a fű minősége is jó lehet vagyis ha ilyen minőségi fű akkor annak először elő kell készíteni a földet ami abból áll hogy 10 centin felszedik (persze semmi gaz nincs benne) és oda szorják a magokat majd földet rá,de mivel neked van öntöződ is az pedig a fű alatt van így talán még vakondháló is van a földben akkor viszont felejtős az ásás,mert hazaavágod a hálót is meg az öntözőt is:/
szerintem a gyomokat próbáld meg kiszedni,a füvet lenyírni és ami olyan terület azokat újra befüvesíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!