Meg lehet-e vásárolni a szomszéd kertjét?
Adott egy falu. Benne sok ház. A házak 3000 négyzetméteres telken állnak. Ennek a teleknek kb. 2/3-a kert. De a legtöbb ember nem műveli. Én viszont művelem, és szeretnék még nagyobb kertet.
Eladhatja-e a szomszéd "csak a keret"? Övé meg maradna a kb. 1000 négyzetméter telek, rajta meg a saját háza.
Igen eladhatja!
Kell egy telekhatármódosítással egybekötött adásvételi szerződés.
Nem biztos, hogy az önkormányzat hozzájárul a telekmegosztáshoz.
Előbb ott kellene érdeklődni.
Mi amikor megvettük akkor a telek hátulja ki volt adva (a 80 éves néni örült neki,hogy azzal a résszel nincs gondja,így pénzt se kért)
Elég érdekesen van itt 1-2 telek..jelenleg az van,hogy a 3.ik szomszéd ingatlanját megvette az önkormányzat,nekik nem kell akkora terület ami van a házhoz,így felajánlották nekünk meg a szomszédnak ,hogy megvehetjük azt a zsebkendőnyi területet ami a telkünk végébe bele lóg. Kíváncsi vagyok,hogy is lesz majd ez a történet mert jelenleg még áll az egész mert akinek bérbe ki volt adva az a terület is a mögöttünk lévő nagy területtel együtt az keményen műveli és idén búzával van az egész beültetve,pénteken aratták szóval lassan már várható,hogy megkeresnek az önkormányzattól mert már aktuális miután nincs beültetve. Nem tudom,hogy fog a mi telkünkhöz hozzá jönni,csak sokba ne kerüljön nekünk :)
Ja igen,
Azt is jó lenne tudni, hogy egy ilyen kert mennyibe kerülhet.
Nyugat-Dunántúl, 800 lelket számláló falu.
2000 négyzetméter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!