Mi vált be liszteske (üvegházi molytetű) ellen?
Ők nem azok. Ők az amerikai lepkekabócák, mint a link címében is olvasható.
Ha ilyeneket tenyésztesz a kertben, akkor bármi általános rovarölő leviszi őket, pl. Spilan.
Tehát akkor most mégis liszteske, nem a képen szereplő lepkekabóca?
Kétlem, hogy bármi bio-módszer jó lenne, még permetszerből is külön kell a lárvák és külön a kifejlett példányok ellen, ha biztosra akar menni az ember.
Amúgy meg értelme sincs egy közösségi kertben, mert feltehetőleg mindenki parcellájában van paradicsom vagy karalábé vagy hasonló liszteske-kedvenc, és amint leirtod a sajátodról, másnapra ugyanannyi lesz rajta a többi parcellából.
Én ma palántáztam karalábét, már palántázás közben jött rá az első liszteske, beöntözés közben meg az első káposztalepke...
Mondjuk, én tegnap lepermeteztem a karalábékat, hogy legyen egy kis védelmük az első napokban.
akkor most már nem is tudom, melyik, talán inkább a liszteske
hát, küzdelem - volt olyan, aki azt mondta, hatékony volt a nagyon erős paprikafőzet -olaj-szappan permetezés
Az olajokkal az a baj, hogy ugyanúgy hatnak a növényekre, mint a kártevőkre.
A növény nem pusztul el mondjuk, de nem örül neki, hogy a gázcserenyílásait (sztómáit) eltömíti az olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!