Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gömbkaktuszt kell teleltetni?

Gömbkaktuszt kell teleltetni?

Figyelt kérdés
Konkrétan az Echinocactus grusonii-t kell teleltetni? És ha igen, hogyan?
2017. júl. 18. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehetőleg 4-10°C mellett nagyon világos, de nem napos helyen, öntözés nélkül.
2017. júl. 19. 06:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Az előző részben jó. :)

0 fokot is gond nélkül bírja teljesen szárazon, üveges helyen néha 15 fok fölé is mehet a hőmérséklet. Vaksötét hely (pince) is megfelel a teleltetésre, mert hidegben teljesen leáll az ilyen típusú kaktuszok életműködése.

Nálam egyszer a sötét telelőhelyen berakodásnál letört két sarj (egy Echinopsis meg egy Opuntia), bedobtam egy edénybe, és csak másfél évvel később, kihordáskor találtam meg őket. Kicsit kivilágosodtak, de más bajuk nem lett.

Mivel nagyjából feleslegesek voltak, cserepezni nem akartam, kiültettem őket szabadba, és szépen megnőttek őszre.

2017. júl. 19. 18:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És mi történik akkor ha nem teleltetem? Régen volt egy ilyen kaktuszom és úgy teleltettem ahogy leírtátok, nem locsoltam egyáltalán, de egy idő után elsárgult, elfonnyadt és meghalt:( Most van megint ilyen kaktuszom és nem szeretném hogy baja legyen.
2017. júl. 19. 19:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nem telelteted, hanem fűtött szobában tartod, melegen, akkor megnyúlt, elhegyesedő csúcsot fog növeszteni, ami hosszabb távon egy vékony rúd lesz a tetején, ameddig le nem hajlik a saját súlyától. Ha megéri ezt az időt.

[link]

Elöl van egy, ami nem nyúlt meg (talán elhalt), olyannak kellene lenni a többinek is.

Anno valamit elronthattál, talán már korábban pusztulásnak indult, nem is a telelés alatt. Biztos, hogy az kaktusz volt, nem pl. valami Euphorbia?

2017. júl. 20. 05:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt kihagytam, hogy a linkelt képen lévő nem feltétlenül télen lett ilyen, sötét helyen nyáron is ilyenné válhat. A látható tünetek csak a sötét helyen történő növekedésre mutatnak, az idejére nem. De a lényeg, hogy melegben télen is növekedik a kaktusz, kellő fény meg nincs hozzá még ablakban sem.

De ha szép kaktusz akar az ember, akkor kint tartja, mert még az ablaküveg is sok fényt kiszűr.

2017. júl. 20. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!