Van egy óriási fenyőm, kivel lehet kivágatni?
Esetleg a tűzoltóságot hívd ki.
Vagy keresel egy favágót és megmondod neki, hogy a faanyag az övé lehet, vágja ki ingyen.
Ajánld fel karácsonykor plázáknak stb.
Budapesten a Lehel piac előtt is van fenyő, elvileg ingyen kivágják és elviszik.
Ha udvaron belül van akkor szolhatsz bárkinek akinek darus kocsija van és levágja, ha a ház elött van az már bonyolultabb, nekem füzfa van, és felette a villanyvezetk, na 3 éve kértem a titászt h vágják ki mert baj van - nem hozzájuk tartozik, majd jött a villám áthuzott, jött a vihar letört hatalmas törzs kitört, ugy hogy a kenelembe borult + a vezeték, örültünk h 3 ora alatt kijött a titász áramtalanitani, addig figyeltük a kutyát nem-e megy a keritéshez közel ( nekünk sem lehetett ) tehát old meg nehogy igy járjál!!! Van mit mesélnem, azota ( villámcspás után ) 8 honapra elvitték a kitört törzset, meg a gallyakat, a vihar h becsapott a kutyára esett azt megoldották aznap, de h ki vágja tovább ami még mindig életveszélyes nem tudom, senki nem vállalja föl, ( merthogy az utcán levöt én nem vághatom ki )
Na ennyit erröl.
Sok sikert.
Van erre egy csomó vállalkozó. Legalábbis hirdetési újságokban sok ilyen hirdetést látni.
Én pár hete vágattak ki így az enyémet. Nem volt olyan óriási fa, kb. 7-8m-es, volt viszont nagyon terebélyes és dús. De a fő baj az volt, hogy nagyon szűk helyen volt (ház-szomszéd háza-villanyvezeték) és meg is volt dőlve a törzse.
Kérdeztem itt korábban, hogy kb. mennyiért vágnak ki egy ilyen fát. Mindenki ilyen 50-60eFt körüli összeget írt be minimumnak. Jelentem, hogy 10eFt-ért vágták ki. Egy embernek kb 2-3 órás munka volt.
A fenyőfa nem egy értékes fafajta. Szerintem nem fog kelleni senkinek a törzse. Legalábbis a mi esetünkben így volt. Akkor jársz a legjobban ha tüzifának fel tudod használni.
Korábban kihívtuk a tűzoltóságot, mert elég veszélyesnek nézett ki, hogy az utcai villanyvezeték felé dőlt a törzse és tényleg kb. 30-40cm-re voltak tőle az ágai, de azt válaszolták, hogy mivel nem közterületen van a fa, nem foglalkoznak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!