Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van egy óriási fenyőm, kivel...

Van egy óriási fenyőm, kivel lehet kivágatni?

Figyelt kérdés
Hová forduljak, ha ki akarom vágatni, mert félek, hogy letöri egy erősebb szél.
2010. máj. 20. 17:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Esetleg a tűzoltóságot hívd ki.

Vagy keresel egy favágót és megmondod neki, hogy a faanyag az övé lehet, vágja ki ingyen.

2010. máj. 20. 17:29
 2/7 anonim válasza:
alpinistával
2010. máj. 20. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Ajánld fel karácsonykor plázáknak stb.

Budapesten a Lehel piac előtt is van fenyő, elvileg ingyen kivágják és elviszik.

2010. máj. 20. 19:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Van rá vállalkozó.Melyik városban laksz?
2010. máj. 20. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha udvaron belül van akkor szolhatsz bárkinek akinek darus kocsija van és levágja, ha a ház elött van az már bonyolultabb, nekem füzfa van, és felette a villanyvezetk, na 3 éve kértem a titászt h vágják ki mert baj van - nem hozzájuk tartozik, majd jött a villám áthuzott, jött a vihar letört hatalmas törzs kitört, ugy hogy a kenelembe borult + a vezeték, örültünk h 3 ora alatt kijött a titász áramtalanitani, addig figyeltük a kutyát nem-e megy a keritéshez közel ( nekünk sem lehetett ) tehát old meg nehogy igy járjál!!! Van mit mesélnem, azota ( villámcspás után ) 8 honapra elvitték a kitört törzset, meg a gallyakat, a vihar h becsapott a kutyára esett azt megoldották aznap, de h ki vágja tovább ami még mindig életveszélyes nem tudom, senki nem vállalja föl, ( merthogy az utcán levöt én nem vághatom ki )

Na ennyit erröl.

Sok sikert.

2010. máj. 20. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha az utcán van az közterület , szóval az önkormányzat kellene hogy kivágja , de te is kivágathatod ha hozzájárul a hivatal.én így vágattam ki a ház elött lévő cseresznyefát .Az óriási fenyőmet meg egy alpinista vágta ki,pénzért a fát nem kérte .Ez az udvarba volt a teraszom sarkánál ,mellette a villanyvezeték ,és nem kellett áramtalanítani .Melyik megyében laksz ?
2010. máj. 20. 19:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Van erre egy csomó vállalkozó. Legalábbis hirdetési újságokban sok ilyen hirdetést látni.

Én pár hete vágattak ki így az enyémet. Nem volt olyan óriási fa, kb. 7-8m-es, volt viszont nagyon terebélyes és dús. De a fő baj az volt, hogy nagyon szűk helyen volt (ház-szomszéd háza-villanyvezeték) és meg is volt dőlve a törzse.

Kérdeztem itt korábban, hogy kb. mennyiért vágnak ki egy ilyen fát. Mindenki ilyen 50-60eFt körüli összeget írt be minimumnak. Jelentem, hogy 10eFt-ért vágták ki. Egy embernek kb 2-3 órás munka volt.

A fenyőfa nem egy értékes fafajta. Szerintem nem fog kelleni senkinek a törzse. Legalábbis a mi esetünkben így volt. Akkor jársz a legjobban ha tüzifának fel tudod használni.

Korábban kihívtuk a tűzoltóságot, mert elég veszélyesnek nézett ki, hogy az utcai villanyvezeték felé dőlt a törzse és tényleg kb. 30-40cm-re voltak tőle az ágai, de azt válaszolták, hogy mivel nem közterületen van a fa, nem foglalkoznak vele.

2010. máj. 21. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!