Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez milyen növény?

Ez milyen növény?

Figyelt kérdés

[link]

Talán valamilyen liliom? Vagy gaz? :)

Rendezetten vannak ültetve és sűrűn. Most 15 centisek, vajon mikor virágzik?

Ha beteg, mivel kezeljem?

2017. jún. 10. 11:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem valamennyit hagyj meg belőle.Lehet tetszeni fog a virága meg legalább tudni fogod,hogy micsoda.
2017. jún. 11. 15:27
 12/18 A kérdező kommentje:

Találtam fejlettebb virágzót, nőszirom mellett, terasz előtti virágágyásban. Mit gondoltok?

[link]

[link]

2017. jún. 11. 15:53
 13/18 anonim ***** válasza:
A virág színe meg a termés alapján sárga viola.Kimentem megnéztem a miénket,de annak nincsenek ekkora levelei.Egyébként egy szép virág és az illata is nagyon jó.
2017. jún. 11. 16:25
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2017. jún. 11. 17:33
 15/18 anonim ***** válasza:

Igen, nekem egyből az ugrott be a kérdésben lévő kép alapján, hogy sárga viola.

Ha rákerestél, láttad, hogy több színben fordul elő, minden tő más színárnyalat általában.

Évelő növény, tavasszal van a fővirágzása, de aztán még hosszabb ideig előfordulnak rajta virágok.

Nekem volt már 8-10 éves tövem is.

Elvirágzás után a magszárakat le kell metszeni (ha nem akarsz magot szedni), meg egy kicsit még formázni is lehet, alacsonyabbra vágni, hogy jövőre jobban nézzenek ki a tövek.

Nagyon igénytelen és mutatós tavaszi virág.

2017. jún. 13. 16:34
 16/18 A kérdező kommentje:

Március 31 óta nézzük a kertet. Ezek eleinte szinte nem is látszottak. Azóta növekednek folyamatosan. Nem vettünk észre virágzást. Nem volt rajtuk, ezt a leotózott, már lekonyultan most észrevett példányon kívül (nem lakunk még ott).

Néztem a google képeket, arrébb egy általam már megszüntetett virágágyásban volt egy rész, ahol a kisebb levelű féle sárgaviolák valóban virágoztak.

Az igénytelen növény kifejezéssel egyetértek :D az nagyon nem tetszett nekünk.

Akkor már csak azt nem értem, miért nem láttunk ezeken virágokat. Jövőre ezekből lesz még valami?

2017. jún. 14. 05:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Igénytelen, azt úgy értettem, hogy szinte mindent elviselnek. De nagyon jól mutatnak virágzáskor.

Alig látszottak: vagyis, feltehetőleg friss ültetés. Az első évben nem virágzik, csak a másodiktól.

2017. jún. 14. 14:58
 18/18 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy értetted az igénytelent :)

Köszi, akkor jövő évben meglátom, tetszik-e.

2017. jún. 14. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!