Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez milyen növény?

Ez milyen növény?

Figyelt kérdés

[link]

Talán valamilyen liliom? Vagy gaz? :)

Rendezetten vannak ültetve és sűrűn. Most 15 centisek, vajon mikor virágzik?

Ha beteg, mivel kezeljem?

2017. jún. 10. 11:27
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Inkább magasabbak, 20 cm... van 30-40 centis is arrébb, ugyanígy néz ki.
2017. jún. 10. 11:28
 2/18 anonim ***** válasza:
olyan mint a leander
2017. jún. 10. 12:13
 3/18 A kérdező kommentje:
Valóban. Csak ez kinti, ennek mi értelme volna? Nem halt volna el télen?
2017. jún. 10. 12:21
 4/18 anonim válasza:
Ha kint volt egész télen és nem fagyott el akkor tuti nem leander. A leander egyébként is inkább bokornak néz ki mint virágnak. Én elsőre yuccának néztem, aztán elvetettem. Nincs rajta semmilyen termés vagy virág? Éles a levelének a széle? van vmi illata? Valami zabálta a leveleket az tuti, tehát nem mérgező
2017. jún. 10. 14:12
 5/18 anonim ***** válasza:

Először a levelei alapján én is leandernek néztem, de az nem telelt volna át.

Az biztos, hogy valami ültetett növény és nem gaz.

Várj vele, mert ameddig nem tudni mi az, addig az orvoslása is nehézkes.

Esetleg szedj le beteg leveleket és egészségest is, vidd el mezőgazdasági boltba, ahol minden növénybetegségre van szer.

Szerencsével még azt is tudják, hogy mi ez.

Mostanában vettétek a házat?

Mert közben eszembe jutott, hogy még az is lehet, hogy leander, ami ki volt ültetve nyárra, aztán valamiért nem tudtak foglalkozni vele, elpusztult és most a gyökérről kihajtott, ... de ez csak egy nagyon merész tipp!

2017. jún. 10. 14:18
 6/18 anonim ***** válasza:

Találtam valamit.

Nem ilyen?

[link]

2017. jún. 10. 14:24
 7/18 anonim ***** válasza:
A leánder mínusz nem tudom hány fokig bírja kint.Lehet,hogy egy védettebb helyen tőtakarással áttelel.Egyébként tényleg olyan tőről hajtott formája van.
2017. jún. 10. 14:41
 8/18 A kérdező kommentje:

Igen, nemrég vettük a házat, szépen gondozott virágokkal, nem hiszem, hogy bàrmit véletlen hagytak volna kint. Telefonon elérhetetlenek már...

Hobbikertben van vakondűzőnk és nem olyan. A többi kérdésre holnap tudok válaszolni.

Kardvirág mellett vannak a nagyobb példányok.

2017. jún. 10. 16:23
 9/18 A kérdező kommentje:
Ma még nem mentünk a házhoz, lehet, hogy nem lesz rá idő. Van egy egyéves gyerekem, a kertben meg gyöngyvirág MEZŐK meg ezek a növènyek gazdagon. Én kiàsnám és tennék mást a helyükbe. Mit gondoltok?
2017. jún. 11. 11:17
 10/18 anonim ***** válasza:

Többféle vakondűző növény van, a legismertebb a ricinus (az is mérgező!), de nagy valószínűséggel ez is egy vakondűző, csak másmilyen.

Én nem ásnám ki, megnézném mire alakul.

Most már úgysem érdemes semmit ültetni, június közepe van, erre a tavasz, illetve a hagymásoknál az ősz a javallt.

Talán rózsával próbálkozhatsz, de kétesélyes, vagy megmarad vagy nem.

2017. jún. 11. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!