Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kert leválasztásánál a betonos...

Kert leválasztásánál a betonoszlopokkal kapcsolatban lenne kérdésem?

Figyelt kérdés
Le akarjuk cserélni a rossz fa kerítést mert marhára nem szab gátat a kutyánknak. Megvettük a betonoszlopot, drótot, ez okés is. Van aki azt mondja, le kell betonozni az oszlopokat a földbe, van aki szerint elég jól ledöngölni a földet neki és az is megfogja. Tapasztalatok? amúgy a betonoszlopok 2 méter 40 centisek, a drót pedig drótháló vagyis ami ilyen szálakból van összeheggesztve. de azt hiszem ez a neve... Köszi a válaszokat! :)
2017. jún. 4. 19:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igen. köszi úgy lesz, az a része a kiskapunak vasoszloppal lesz megoldva... :) a két szélső betonoszlopot meg kitámasztjuk ahogy tudjuk és jó lesz. :) A lényeg, hogy erős legyen, bírja jó sokáig, és tényleg ne tudjon a kutya hátra menni. :)

És még fikázzák mostanában ezt az oldalt.. Jó, vannak hülye kérdések és válaszok, de pl ez is jó lett. Köszi. :)

2017. jún. 5. 05:56
 12/21 anonim ***** válasza:

"a két szélső betonoszlopot meg kitámasztjuk ahogy tudjuk"

Erre a célra két másik oszlopot szoktak használni, 45-60 fokban nekidöntve.

De ha jól értem, ez nem sima drótháló, hanem olyan dolog, ami megtartja a saját súlyát, tehát nem húzza befelé a sarkot, vagyis még az is elképzelhető, hogy nem kell kitámasztani.

2017. jún. 7. 06:50
 13/21 A kérdező kommentje:
Egyik tüzépes a drótra a kifeszítő drótra mondta, hogy megtartja magát, hogy nem kell feszítő drót, de utána másik meg mondta, hogy kell... ahol vettük ott mondták hogy igen, máshol hogy nem... de szerintem a kitámasztása a két szélső oszlopnak az kell.... azt meg fogjuk csinálni... :) köszi
2017. jún. 7. 21:29
 14/21 A kérdező kommentje:

Nos ma jutottunk el odáig, hogy nekiálltunk csinálni. A képek jók amiket kaptam linkről, de ez térháló vagy mi a fene,tehát ilyen egybe szálak összeheggesztve szal értitek. és gond volt a kifeszítésnél. úgy akartam, hogy először a három vezérdrótot kifeszíteni és úgy rá a kerítést, de nem volt így feszes a kerítés. hogy kell amúgy csinálni ha nem sima drótkerítésről van szó? nagyjából szintben lettek lerakva az oszlopok, de abbahagytuk mert nem tudtuk kifeszíteni... Valaki leírná, hogy ilyen drót esetén mi a teendő? hogy mit mi után kell csinálni? megnéztem ez a drótfonat a neve: amit itt is láthatni: [link]

Marhára dühítő volt, hogy nem tudtuk befejezni... Köszi előre is. :( feszítő kell amúgy? ajánlott? Köszi...

2017. jún. 18. 19:14
 15/21 A kérdező kommentje:
Ja és ezzel a két méter negyven centis oszloppal kitámasztani a két szélsőt sem ment mert bár lehet nem volt jól ledöngölve de elmozdította a nagy súlya az álló oszlopot picit.
2017. jún. 18. 19:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Az oszlop nyomja kifelé, a feszítődrót húzza befelé, és meglesz az egyensúly.
2017. jún. 18. 20:43
 17/21 A kérdező kommentje:
Ok de feszitodrotot is feszitovel lehet rendesen mert marhara nem akart egyenes lenni... mondjuk szerintem vastagot vett anyunk.... bocsi az irasert tabletrol vaok, nem ir ekezetet! :-)
2017. jún. 18. 21:49
 18/21 A kérdező kommentje:
Szóval azt nem tudtuk, hogy előbb itt is kifeszíteni a feszítődrótot és úgy rá a kerítést és összefogni három helyen az oszlopoknál? Mert tesónk állította, hogy az építkezésen nem úgy volt, mutatott valami videót is mert lefilmezte... Ha meg így kell ahogy írtam, azzal hogy lesz feszes maga a drótfonat? oszloptól oszlopig főleg gáz, puszta kézzel nehéz kifeszíteni... Nem akarnánk ezerszer hazaszaladgálni, legközelebbinél tényleg meg kéne tudnunk csinálni mert így gáz... Amúgy haladtunk, csak besokaltunk a végére...
2017. jún. 19. 05:22
 19/21 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy 13 méter széles a rész, és két méterenként raktunk oszlopot. Tényleg elég csak a két végére rakni kitámasztót? Mikor szoktak még középre is egy oszlopnál kettőt is láttam vagy az hosszabb távoknál van? Tök homokos felületeken olyan szépen állnak az oszlopok az utaknál mint Katiba a gyerek.... :)
2017. jún. 19. 05:37
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem mindent értettem, amit írtál.

A feszítődrótot nem kell mindenhol feszíteni, csak egy helyen, a végén.

Először beállítod függőlegesre a végoszlopot (vagy nagyon kicsit kifelé dőlve, mert be fogja húzni a feszítő), megtámasztod belülről (szükség esetén ideiglenesen kívülről is, ha nagyon nyomja kifelé a támasztó), aztán felrakod a feszítődrótokat: egyik végén fixre rákötöd, a másik végén meg a huzalfeszítőt belekötöd, és megfeszíted.

Ha minden kész, végül mehet rá a drótháló.

Köztes támasztót csak nagyobb távolságokon szoktak alkalmazni, mondjuk minden 10. vagy 20. oszlop után.

Homokon könnyebb oszlopot jól állítani, mert a homok szemcséi nem csúsznak el egymáson, mint az agyagosabb talaj. Ezért szoktak pl. járdalapok alá is homokot tenni.

2017. jún. 19. 15:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!