Kert leválasztásánál a betonoszlopokkal kapcsolatban lenne kérdésem?
Igen. köszi úgy lesz, az a része a kiskapunak vasoszloppal lesz megoldva... :) a két szélső betonoszlopot meg kitámasztjuk ahogy tudjuk és jó lesz. :) A lényeg, hogy erős legyen, bírja jó sokáig, és tényleg ne tudjon a kutya hátra menni. :)
És még fikázzák mostanában ezt az oldalt.. Jó, vannak hülye kérdések és válaszok, de pl ez is jó lett. Köszi. :)
"a két szélső betonoszlopot meg kitámasztjuk ahogy tudjuk"
Erre a célra két másik oszlopot szoktak használni, 45-60 fokban nekidöntve.
De ha jól értem, ez nem sima drótháló, hanem olyan dolog, ami megtartja a saját súlyát, tehát nem húzza befelé a sarkot, vagyis még az is elképzelhető, hogy nem kell kitámasztani.
Nos ma jutottunk el odáig, hogy nekiálltunk csinálni. A képek jók amiket kaptam linkről, de ez térháló vagy mi a fene,tehát ilyen egybe szálak összeheggesztve szal értitek. és gond volt a kifeszítésnél. úgy akartam, hogy először a három vezérdrótot kifeszíteni és úgy rá a kerítést, de nem volt így feszes a kerítés. hogy kell amúgy csinálni ha nem sima drótkerítésről van szó? nagyjából szintben lettek lerakva az oszlopok, de abbahagytuk mert nem tudtuk kifeszíteni... Valaki leírná, hogy ilyen drót esetén mi a teendő? hogy mit mi után kell csinálni? megnéztem ez a drótfonat a neve: amit itt is láthatni: [link]
Marhára dühítő volt, hogy nem tudtuk befejezni... Köszi előre is. :( feszítő kell amúgy? ajánlott? Köszi...
Nem mindent értettem, amit írtál.
A feszítődrótot nem kell mindenhol feszíteni, csak egy helyen, a végén.
Először beállítod függőlegesre a végoszlopot (vagy nagyon kicsit kifelé dőlve, mert be fogja húzni a feszítő), megtámasztod belülről (szükség esetén ideiglenesen kívülről is, ha nagyon nyomja kifelé a támasztó), aztán felrakod a feszítődrótokat: egyik végén fixre rákötöd, a másik végén meg a huzalfeszítőt belekötöd, és megfeszíted.
Ha minden kész, végül mehet rá a drótháló.
Köztes támasztót csak nagyobb távolságokon szoktak alkalmazni, mondjuk minden 10. vagy 20. oszlop után.
Homokon könnyebb oszlopot jól állítani, mert a homok szemcséi nem csúsznak el egymáson, mint az agyagosabb talaj. Ezért szoktak pl. járdalapok alá is homokot tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!