Az idei, különösen hideg telet átvészelték-e a datolyaszilvafák, másik nevükön kakiszilvafák?
Figyelt kérdés
Sajnos, mindkét bőven termő fügefám kifagyott. Majd pótoljuk őket. Most datolyaszilvafát vásároltam, gyönyörű, magas, és máris 6db gyümölcs van rajta. Azt találtam ki, hogy óriási cserépbe ültetem át a konténerből, a teraszon tartom, és a nagyobb fagyok előtt behozom fűtetlen nappalimba, ahol bőséges fény éri, és a hőmérséklet nem megy 5-10 fok alá. Aztán majd minden énben nagyobb edénybe teszem át. Jónak tűnik-e a terv? Mert nagyon sajnálnám, ha egy újabb durva tél elvinné.2017. jún. 3. 16:32
11/11 anonim válasza:
Áfonyával én nem foglalkozom, nem ide való.
Nem szereti a talajt, a nyári meleget stb.
A datolyaszilva nem válogatós talajban.
Izraeli, görög, spanyol területeken is termesztik, ahol gyakran hitvány, kavicsos talaj van.
Inkább a "túl jó" talaj lehet veszélyes.
(a fagytűröképességet csökkenti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!