Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A radiátornak miért csak az...

A radiátornak miért csak az egyik fele meleg? A másik fele tök hideg!

Figyelt kérdés
2011. nov. 23. 09:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
mert légteleníteni kell.
2011. nov. 23. 09:11
 2/11 anonim ***** válasza:

- légbuborék

- túl alacsony keringetés

- rosszul beállított szelepek

- egyéb...

2011. nov. 23. 09:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Nincs légtelenitve!!!!
2011. nov. 23. 11:41
 4/11 A kérdező kommentje:

A radiátoron kiengedtem a szelepet hallottam ahogy kiment a levegő,majd visszazártam de még mindig ez a probléma.

nem jól légtelenítettem akkor ezekszerint?

2011. nov. 23. 16:32
 5/11 anonim ***** válasza:
A felső széle meleg végig az alsó fele nem. A másik megoldás a bejövő csonknál meleg, de a bejövő csonkkal szembeni sarok hideg. Melyik a problémád?
2011. nov. 23. 17:27
 6/11 A kérdező kommentje:
a bejövő csonknál meleg, a túloldali felénél hideg
2011. nov. 23. 22:41
 7/11 anonim ***** válasza:

5. vagyok:

feltételezem szakszerűen van felszerelve. Nem tud bent rekedni levegő. Így akkor valószínű a víz nem mozog benne eléggé. Nézd meg melyik radiátor a legmelegebb a kimenő csonknál és fojts az azon lévő torlószelepen. pl. félig zárd el.

Rákeresel ezen az oldalon másnak is hasonló problémája van, de már csak volt. Ott részletesebben le van írva.

2011. nov. 24. 07:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Ez nem valami jó tanács.

Olyan, h "nem mozog benne a víz kellőképpen" nincsen.

Azaz, olyan lehet, h rosszul van megtervezve a rendszer és az egyik ág le van árnyékolva, de akkor is maximum KEVÉSBÉ MELEG a radiátor, nem pedig az EGYIK része meleg a MÁSIK része meg hideg.

Ilyen egy esetben fordulhat elő, ha nem tud átkeringeni a radiátorban a víz. Ez lehet levegőgudó miatt, de akár azért is, mert kevés a víz a rendszerben. Ekkor azonban jellegzetes csobogó hangot is hallani kellene.

Szóval ez így nem megoldás...

Továbbra is javaslom a légtelenítést. Nyugalmi és aktív állapotban is, többször egymás után.

az első vízcseppek megjelenése, még nem jelent egyértelmű légtelenített állapotot!

2011. nov. 24. 09:20
 9/11 A kérdező kommentje:

Pontosan hogy légtelenítsek?

pontról pontra írjátok le

2011. nov. 24. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Tisztelt 8.!

Arról nem hallottál, hogy a víz arra megy amerre neki könnyebb. Erre találták ki a torló szelepeket a modern fűtéseknél.

Hasonló probléma és megoldása:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__2395701-f..

„Azaz, olyan lehet, h rosszul van megtervezve a rendszer és az egyik ág le van árnyékolva, de.”

Az árnyékolást hogyan tervezik vagy hogy jön létre?

2011. nov. 24. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!