Ha évegik én művelem az osztatlan közös udvarba a kertet, ami szintén osztatlan közös, az évek után az enyém lesz? Többi lent!
Ügyvéd!
De én úgy tudom, az elbirtokláshoz 10 év kell.
Osztatlan közös tulajdon,akkor van itt más tulajdonos is .
1 ideköltözött lakónak hogy lesz itt tulajdon joga ?
Előző voltam
Mert megvette az előző tulajdonostól és most ő is tulajdonos!
Ahogy mindenki, aki egyszer megvette és odaköltözött! :D
Az ismerősöd nem ért hozzá. Az elbirtoklásnak elég sok feltétele van, amik közül több nem áll meg nálad.
Pl. 15 év után lehet megindítani az eljárást, te meg csak 6-7 éve csinálod komolyabban, ez már önmagában elég a sikertelenséghez. Ha a 15 év letelte előtt felszólít a tulajdonos, hogy add vissza a tulajdonát, vagy fizess bérleti díjat, stb., akkor megszakad a 15 év.
Bocs,mellé ütöttem,a 4 es helyett.
Előző
Plusz még egy fontos dolog, ami miatt nincs esélyed:
Ingatlan egy részét elbirtokolni nem lehetséges.
Vagyis, feltehetőleg a kert azonos helyrajzi számon szerepel az udvar többi részével.
Te meg a kertnek is csak egy részét műveled, vagyis a többire nem is lehetne jogalapod.
Ezért a bíróság alapból elutasítana.
Tehát annyit tehetsz, hogy az új lakóval megegyezhetsz, hogy amit nem művelsz, azt a részt tegye rendbe és használja ő.
De ha valami miatt (részarányosan) a te részedből is kellene neki átadni, akkor is kérhetnél valami pénzt a munkádért, hogy nem egy dzsumbuj az adott rész, hanem karbantartott terület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!