Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fűnyírókés pengéjére hány...

Fűnyírókés pengéjére hány fokos élt reszeljek?

Figyelt kérdés
Gyárilag jó volt az éle, én azonban egy kb. 75-80 fokos nagyon meredek szöget reszeltem rá, azt hittem, hogy így több az anyag, és kevésbé fog csorbulni. Azonban most észre vettem, hogy ennek ellenére is csorbult egy csomót, 1 fűnyírás alatt. Gondolom jóval hegyesebb szög kéne rá, kb mekkora? 40-50 fokos?
2017. máj. 16. 18:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy valaki is szögmérőt használna ehhez.A gyári él megmutatja milyen volt,ezt kell követni,amig a vastag él el nem tűnik .
2017. máj. 16. 18:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A nagy fordulat miatt a szög nem meghatározó, akár él nélkül is fog nyírni.
2017. máj. 16. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:

"Azonban most észre vettem, hogy ennek ellenére is csorbult egy csomót, 1 fűnyírás alatt. "

Ez alapján vagy valami olyan ultragáz anyagból van a kés, hogy puszta kézzel is görcsöt lehet rá kötni, vagy ne tologasd sóderágyon a fűnyírót. Ha tiszta gyepet nyírsz, akkor nem szabad, hogy 1 fűnyírás alatt látható mértékben csorbuljon. Jó minőségű késnél még egy nyár alatt sem, nemhogy egy fűnyírás alatt.

2017. máj. 17. 02:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Én kb. 45 fokba szoktam élezni.

Egyébként tényleg nagyon nagy eltérés van anyag és anyag között!

Egyszer vettem olyan utángyártott kést, hogy 2 szezon alatt elreszeltem az egészet, annyira kopott, csorbult. Illetve a fű "feldobó szárny" is úgy elkopott, elvékonyodott, hogy le is tört.

Következőt máshonnan vettem, azt egy szezonban kétszer-háromszor elég élezni, már 3 éve megvan.

Ill. van egy önjáró gépem amin még a gyári kés van, az olyan hihetetlen jó anyagból van, egy szezonban egyszer elég élezni.

2017. máj. 17. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!