Fűnyírókés pengéjére hány fokos élt reszeljek?
"Azonban most észre vettem, hogy ennek ellenére is csorbult egy csomót, 1 fűnyírás alatt. "
Ez alapján vagy valami olyan ultragáz anyagból van a kés, hogy puszta kézzel is görcsöt lehet rá kötni, vagy ne tologasd sóderágyon a fűnyírót. Ha tiszta gyepet nyírsz, akkor nem szabad, hogy 1 fűnyírás alatt látható mértékben csorbuljon. Jó minőségű késnél még egy nyár alatt sem, nemhogy egy fűnyírás alatt.
Én kb. 45 fokba szoktam élezni.
Egyébként tényleg nagyon nagy eltérés van anyag és anyag között!
Egyszer vettem olyan utángyártott kést, hogy 2 szezon alatt elreszeltem az egészet, annyira kopott, csorbult. Illetve a fű "feldobó szárny" is úgy elkopott, elvékonyodott, hogy le is tört.
Következőt máshonnan vettem, azt egy szezonban kétszer-háromszor elég élezni, már 3 éve megvan.
Ill. van egy önjáró gépem amin még a gyári kés van, az olyan hihetetlen jó anyagból van, egy szezonban egyszer elég élezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!