Kezdőoldal » Otthon » Kert » Olcsó kerítés ötletek?

Olcsó kerítés ötletek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy ösrégi téglakerítésem kb. 7 méter (meg mellette egy kiskapu..)

sajnos döl kifelé az utcafelé, (ami mostmár balesetveszélyes)

Tehát nincs nagykapunk és balesetveszélyes a kerítésünk..

Vettem egy kétszárnyas lemezkaput zártszelvény szerkezettel.. 180 cm x 205 cm x 2 szárny.. :o)

Szeretnék új kerítést, 2 méter magasat, olyat amin nem lehet belátni..

Szerintetek mi lenne a legolcsóbb megoldás?

Illetve szükség van ehhez valami építési engedélyre? Ha igen, azt hol lehet igényelni? Mennyibe kerülhet?

Köszi a válaszokat!

2017. ápr. 18. 16:30
 1/4 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb szerintem a drótkerítés, amire térelválasztó raschelhálót teszel. De mivel csak pár méter kerítés kell, ezért nem hiszem, hogy fő szempont lenne az ár.

Tehetnél pl. horganyzott trapézlemezt vasoszlopra. (Plusz merevítés.) Ez is elég olcsón megvan, főleg, ha te csinálod. A vasoszlop, meg rá a vízszintes szögvas vagy zártszelvény pedig lehet bontott anyag is, ha elég kulturáltan néz ki, ez is költségcsökkentés.

De azért a téglakerítésnek megvan az az előnye, hogy ameddig áll, addig nem kell karbantartani, munkát és festéket költeni rá. (Persze, rendes alap kell neki, a tiédnek biztos nincs.)

Engedély nem kell hozzá.

2017. ápr. 18. 16:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Miért nem rakod újra a régi téglakerítést? Annyira régi lenne, hogy használhatatlan?...

Építési engedély én úgy tudom nem kell, amennyiben ugyanoda építed, ahol volt. Ha nem lenne egyáltalán kerítés, akkor kéne engedély sztem.... De nem vagyok ebben biztos.

Egyébként valami sűrű sövény (örökzöld) plusz drótkerítés kombináción nem gondolkoztál? Igaz kis idő, míg megnő, de szép lenne.

Az első válaszoló által írt rascherháló vagy akár a gyékényizé... ezek szerintem nem túl tartósak, és át is látszik...

2017. ápr. 18. 19:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Építési engedély nem kell, már nagyon régóta. Viszont a legtöbb településen szabályozzák, milyen anyagból milyen magas kerítést lehet építeni. Ennek nézz utána.

Éppen azért van ez a szabályozás, hogy az olcsó és ocsmány ronda osb, hullámpala és egyéb szemétből ne építkezzenek az emberek.

2017. ápr. 18. 21:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahogy a 2-es írta és még engedély sem kell hozzá, mert a régi kerítés javításának számít, ha ugyanolyan lesz.

Téglákat lepucolni és újra rakni, vagy rakatni és kész!

2017. ápr. 18. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!