Mit csináljak a csigákkal?
Ha nem akarod őket bántani, akkor szedd őket vödörbe/ládába és költöztesd el egy közeli mezőre, erdőszélre. Tempósan, mert nemsokára szaporodnak és tele lesztek kiscsigákkal.
Mi is így csináljuk. Eleinte naponta, kétnaponta félvödörnyit szedtünk össze, mostmár elég 3-4 naponta körülnézni a kertben, így is alig találunk néhányat.
Amit még tehetsz, ha nem akarod vegyszerrel irtani őket (az elég környezetszennyező és kegyetlen dolog): 1. mikróban szárított tört tojáshéjjal körbeszórni a területet 2. sörcsapda (tálka, amibe belecsábulnak és megfulladnak a sörtől...) 3. az epret szalmával szokták védeni, elvileg nem szeretnek átmászni rajta 4. (ezt nemrég hallottam, én biztosan kipróbálom) rézkarika (mondjuk csőidomból) érintkezésbe lép kémiai úton a nyálkájukkal, ezért nem szeretnek felmászni rá. Ma már lehet elméletileg cserépre is kapni, mert pl. az árnyékliliomot is imádják megzabálni.
Remélem, segítettem én is egy kicsit. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!