A kanna rizómáimon még mindig nincsenek hajtások, ez baj? Vagy még korai? Ti meg szoktátok várni a hajtásokat, mielőtt kiültetitek?
Egyébként szépek, egészségesek, lilák, csak a friss zöld hajtások nincsenek rajtuk, mint ebben a cikkben látszik a képeken:
Visszaolvastam, van, aki már márciusban kiültette. De ebben a cikkben pl azt írják, április-májusban kell. Tehát gondolom még nem vagyok elkésve.
Igen, lehetett volna már március második felében is.
Különben a kiásásra is azt írja, hogy az első fagyok előtt, ami baromság, mert annál jobb helye nincs, mint a földben, és lehetőség szerint érdemes a benti tárolási időt lerövidíteni, amennyire lehet. Ezért kiszedni csak az első komolyabb fagyok idején kell, mielőtt átfagyna a föld. Az nem probléma, ha a levele lefagy, azt úgyis levágnád.
Pakold bele valami nejlonzsákba, öntözd meg kissé, és vidd be a legmelegebb szobába, ott meg fog indulni, ha tényleg egészséges. Ha elkezdett hajtani, és úgy ülteted, kiültetve is hamarabb fog kibújni, és előbb lesz virágja is.
Én is gondoltam rá, hogy valami kis nedvességet kéne neki adni, de egy régebbi kérdésnél azt írták, hogy nem kell.
Te alkalmazod ezt a zacskós módszert?
Basszus, megcsináltam ezt a baromságot, nyilván nem zártam össze a zacskót, hanem hagytam helyet szellőzni, hát az összes rizóma tiszta penész lett ez alatt a pár nap alatt.
Remélem mind tönkrement.....
Szerintem tuti, hogy élnek, szép életerősek, kemények, lilák.
Gondolom ha bajuk lenne, csoffadtak lennének.
Csak hát nem tudtak lélegezni, hiába hagytam nyiltva a zacskót.
Nekem más is penészedett már be, tavaly vettem az Aldiban kis cserepes bébitupilánt, nagyon cuki volt, az egész növény kb 10 centis volt. Aztán hónapokig csak pihent az ablakban a cserép, most tavasszal kibújt, akkor esett le, hogy én ezt majd' egy éve meg sem locsoltam. És akkor annyira túllocsoltam, hogy a kis 1 centis hajtás bepenészedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!