Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kanna virág rizómái nálatok...

A kanna virág rizómái nálatok kihajtottak már? Kb mikor kéne? És mikor fogjátok kiültetni?

Figyelt kérdés
2017. márc. 26. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a polgármesteri udvarára kirakták a gumókat,jövőhéten kiültetik a faluba
2017. márc. 26. 16:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Kitették a levegőre, fényre?

Ez azért érdekes, mert holnap hajnalban jó eséllyel fagyni fog, és a rizóma fagyérzékeny.

2017. márc. 26. 16:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Még várni kell a kiültetéssel. A piros virágúak hagymáit nagyjából 15 nap múlva tanácsos szabadföldbe ültetni.

A sárga virágúak 50 literes dézsában vannak, azokat is áprilisban húzom ki a szabadba.

Még nem hajtanak, sem a homokban tároltak, sem a dézsásak.

2017. márc. 26. 18:52
 4/6 anonim ***** válasza:

A földben nem lesz fagy.

Nyugodtan ültetheted, már két hete lehetne. A krumpli, dália, stb. is fagyérzékeny, azokat is elültették már a legtöbben.

2017. márc. 27. 20:50
 5/6 A kérdező kommentje:

A krumplira direkt rákerestem, április közepén szokták.

A kannához is kb ezt az időszakot írják.

2017. márc. 28. 09:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja, én nem rákerestem, hanem csinálom már pár évtizede, eladásra is.

A krumplit soha nem ültették április közepén, legfeljebb kimondottan fagyzugos völgyekben, meg akik abszolút nem értenek hozzá.

Régen április elején ültette mindenki, mostanában már rá van szokva a nép a március 15-25 közötti időszakra. A dáliát szintúgy márciusban szokás.

A Cannát is nyugodtan lehet ebben az időszakban.

De persze, a te dolgod, én csak leírom az erre vonatkozó ismereteket.

2017. márc. 28. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!