A kanna virág rizómái nálatok kihajtottak már? Kb mikor kéne? És mikor fogjátok kiültetni?
Kitették a levegőre, fényre?
Ez azért érdekes, mert holnap hajnalban jó eséllyel fagyni fog, és a rizóma fagyérzékeny.
Még várni kell a kiültetéssel. A piros virágúak hagymáit nagyjából 15 nap múlva tanácsos szabadföldbe ültetni.
A sárga virágúak 50 literes dézsában vannak, azokat is áprilisban húzom ki a szabadba.
Még nem hajtanak, sem a homokban tároltak, sem a dézsásak.
A földben nem lesz fagy.
Nyugodtan ültetheted, már két hete lehetne. A krumpli, dália, stb. is fagyérzékeny, azokat is elültették már a legtöbben.
A krumplira direkt rákerestem, április közepén szokták.
A kannához is kb ezt az időszakot írják.
Ja, én nem rákerestem, hanem csinálom már pár évtizede, eladásra is.
A krumplit soha nem ültették április közepén, legfeljebb kimondottan fagyzugos völgyekben, meg akik abszolút nem értenek hozzá.
Régen április elején ültette mindenki, mostanában már rá van szokva a nép a március 15-25 közötti időszakra. A dáliát szintúgy márciusban szokás.
A Cannát is nyugodtan lehet ebben az időszakban.
De persze, a te dolgod, én csak leírom az erre vonatkozó ismereteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!