Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kerti ház fémből vagy fából...

Kerti ház fémből vagy fából legyen?

Figyelt kérdés
Neten fém és fa kerti házikó ára között nagy különbségek vannak. A fémlemez rendszerek olcsóbbak. Miért van faházikók ilyen áron, ha fémből olcsóbban lehet kapni? Milyen előnye van? 3X2 m kerti házikót szeretnék venni szerszámoknak meg fűnyírótraktornak.

2017. ápr. 4. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az asztalosmunka nagyon drága és a faanyag is. Viszont sokkal szebb.
2017. ápr. 4. 09:58
 2/8 koromarcsi ***** válasza:
81%
A fém házikó kánikulában nagyon felmelegszik, télen nagyon hideg, a fa házikó természetbarát és jobban is mutat.
2017. ápr. 4. 09:59
 3/8 akarkizoltan56 ***** válasza:
15%
fa az egészséges,a fém egészségtelen.
2017. ápr. 4. 10:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Emellett egy kertbe sokkal inkább illik egy faház, mint egy ordenáré fém bódé. Egyébként némi kézügyességgel te magad is elkészítheted fából.
2017. ápr. 5. 13:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Én OSB lapokkal gondoltam burkolni. Az mar nem annyira, ugye?
2017. ápr. 6. 06:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne utánanézned a szendvicspanel házikóknak is. Ezeket az építőelemeket többféle vastagságban is lehet kapni 4-15cm. Például ezen az oldalon láthatsz róla fényképeket ( [link]

Nekünk is van ilyen panelből épület az udvarban. Ennek az építőanyagnak az előnyei a következők:

Nem kell 2 évente festegetni, mint pl.: a faépületet, télen "meleg", nyáron "hűvös", mert szigetelt. Továbbá tűzálló anyaggal van beitatva a közbenső szivacsos réteg. Szerintem a fémből készült épületek között esztétikusnak mondható. Könnyen, gyorsan, akár saját kezűleg is elkészíthető.

Gondolom a fűnyírótraktorban van akkumulátor. Annak is jobb, ha télen nem a mínuszokban van kinn a szabadban.

A faház valóban szebb, esztétikusabb, viszont elég sok és sűrű karbantartást igényel, ha rendben szeretnéd tartani. Ha a sok festéket és az időt összeszámolja az ember, akkor ez a szendvicspanel házikó sokkal jobban megéri.

Van még egy olyan verzió is, hogy a házikó oldalát kívülről valamilyen fémlemezzel, belülről pedig pl.: OSB lemezzel burkolja az ember, aztán a kettő közé hungarocell kerül. Ha ezt is kiszámolod, akkor ugyanott van vagy lehet, hogy még drágábban jön ki az ember, mint a szendvicspanellel.

Nem rábeszélni szeretnélek, de szerintem minden tekintetben a fenn említett szendvicspanel egy jó megoldás lehet Számodra.

Ja, még egy lényeges dolog. Hogyha a bódé tetejére nem hullámpalát teszel (ugye ez ma már nem divatos), hanem mondjuk valamilyen szimpla fémlemezt, akkor a fémlemez télen a nagy hőmérséklet-különbség hatására elkezd (izzadni)lecsapódik belül a pára, amely aztán rácsöpög a gépekre, berendezésekre. A zsindely pedig csak fából készült épületeken mutat jól. Egyébként a zsindely valóban nagyon szép, viszont elég gyengucinak néz ki egy cseréphez, hullámpalához vagy fémlemezhez viszonyítva. A zsindely pl.: kerekeskút tetejére tökéletes választás lehet.

Sok sikert a választáshoz! :-)

2017. ápr. 11. 09:43
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Én vasból csináltam, mert annyi vas anyag volt, hogy had fogyjon. 6x4 méteres lett, beton alapba ment 10 szál 200-as I gerenda, ez kimerevítve 12 szál 60x80-as 5-ös zártszelvénnyel, hogy össze ne dőljön, körbefedni meg ment rá 27 tábla 5-ös 2000x1000-es vaslemez. Amugy fából szebb, sokkal szebb, csak drágább.
2017. ápr. 16. 16:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekünk van egy lemezből készült kis bódé,takarmányt tárolunk benne,de még tavasszal is borzasztó meleg van benne.

Nem is tudom,nyáron mi lesz. Attól félek a széna begyullad benne.

2017. máj. 11. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!