Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen óvintézkedéseket kell...

Milyen óvintézkedéseket kell lépnem, ha a szomszéd porta magasabban lesz az enyémnél?

Figyelt kérdés

Egészen pontosan már most magasabban van, de még egy kicsit magasabban lesz, ha rendezem a terepet. Ki kell egyengetnem a talajt és ez azt jelenti, hogy le kell vennem belőle. Már eleve enyhén magasabban van. 2 szomszédról van szó, az egyik évekkel ez előtt szintén kiegyengette az udvarát és megemelte a szintjét kicsit, feltöltötte. Akkor ő elmondása szerint kicsit alátámasztotta, de azt mondta, ha mi lejjebb akarjuk vinni, akkor ő neki még jobban alá kell támasztania.

Azt nem tudom, hogy kell e valamit tennem, hogy alátámasszam az udvarát, hogy ne csússzon rá az enyémre. Gondoltam alapnak ki kéne ásnom mélyen és kiöntenem egy alapot a kerítés alá körbe. A másik szomszéd felől még nem történt óvintézkedés, semmilyen alátámasztás nincs, pedig magassabban van az udvara kicsit. Habár ott trükkösebb, mert a telekhatárnál van egy kis sáv, ahol erősen leejtős a talaj, tehát nem derékszögban van a változás. Valószínű meg is van csúszva ott kicsit. Na mondjuk az nem az én részem lesz. Jelenleg az én oldalamon van, de a kerítés rossz helyen van, annak a szakasznak a szomszédnál kéne lennie, de már azt megbeszéltük, hogy átkerül a szomszédhoz. A kerítés fa kerítés lesz beton cölöpökkel. A kerítés alja minimum egy, de lehet kettő betonlappal fog kezdődni. Olyan beton kerítés lapokkal, amik vízszintesen vannak két betoncölöp közé szorítva. Ezt a vizesedés miatt csinálom főleg. (Angliában élek és elég sok az eső:D)

Pontosan nem tudom még, hogy mennyi kell kikaparnom, fel kéne ugye mérnem, hogy hol vízszintes, de addig még nem jutottam el. Becsléseim szerint a legmélyebb ponton 20 cm-t kell leásnom, hogy megfelelő alapsóder réteget terítsek szét. Terveim szerint a sarokban kikövezem, hogy egy kis barbacue-t alakítsak ki, valamint egy kis kiülős részt, a többi terület meg füves lesz. Körbe a kerítés mentén legalább egy kis vékony sávban kövezve lesz.

Ezek ismeretében, valaki tud valamilyen tanácsot adni, hogy milyen mélyen ássak le a kerítés alatt, hogy alapot öntsek ki, ami megtartja a szomszédok telkeit? Nem tudom, hogy milyen mélyre tudok ásni, mert a terület becsléseim szerint teli van kövekkel. A telekrész, amit egyengetnem kell, tele van kövekkel, írtór rossz minőségű föld. Az én telkem egy kicsike dombon csücsül. Lankás az udvarom. Elől már kicseréltem a földet meg oldalt, mert kertet alakítottam ki elég nagyot. Ásó mélyen cseréltem ki csak, virágos kertnek. Teli volt kövekkel, használhatatlan volt, mélyebben nem is nagyon tudtam volna, mert egyre nagyobb kövek következtek, gondolom én, ezért van dombon a telek. Ezek nem egész 60 éves házak, eredetileg szemétdomb volt a telkek helyén. Ezért olyan hullaték a föld gondolom.

Ezeket csak azért írtam le, hátha segít annak kitalálásában, hogy mekkora alapot kell kiöntsek.

2017. márc. 23. 08:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Miért nem feltöltésen gondolkodsz?

Az neked miért jó, ha minden víz majd hozzád folyik?

2017. márc. 23. 08:40
 2/2 A kérdező kommentje:
Gondolkoztunk a feltöltésen is, de feltölteni több lenne szerintünk, mint leszedni belőle...nem tudom, jó lenne egy szakember, csak sokba van az is. A ház maga lejjebb van, körbe, még hátul is -ahol fekszik a kérdéses terület-, van egy kis járda. Ez szintezve van. Bonyolultabbnak tűnik a feltöltés. Vagy nem az? Kell valami keretet csinálnom hozzá? Mivel tölthetem fel?
2017. márc. 23. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!