4-500e Ft a legnagyobbak. Aminek 4-5m3-es föld kell. Annál nagyobbat nem vállalnak.
2017. márc. 16. 18:01
2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm! egy fenyőfa lenne, 8 méter magasságú. a szüleim ki szeretnék fágni de én nagyon nem vagyok ezen a véleményen. kik vállalnak fa átültetést?
2017. márc. 16. 18:07
3/8 anonim válasza:
szerintem a fenyőfa nem bírná ki az nem arról híres hogy jól tűri az átültetést, valamennyire biztos sérülne a gyökere
2017. márc. 17. 08:24
4/8 anonim válasza:
Még jó hogy mondod, hogy fenyő. Sajnos a fenyőnek sekélyen és cserébe nagy területen vannak a gyökerei. Nincs az a szaki, aki 20 m2 földdel együtt neked ki tudná bányászni. Egy átlagos dísz- vagy gyümölcs fát, aminek lefelé megy főleg a gyökere, simán átültetnek nagy földlabdával de ott csak (másfél)x(másfél) méter területet kell átültetni...
Gondolom a szüleid azért szeretnék kivágatni, mert nagyon magasra nőtt, és félnek, hogy a sekély gyökérzete miatt nagy szélben, vagy viharban a szélnyomás kidönti. Sajnos jogos a félelmük...
2017. márc. 17. 14:07
5/8 anonim válasza:
Esetleg a ház, garázs alapja alá fut a gyökere, és félő hogy tördelni kezdi azt. Ez is egy teljesen reális félelem, ha 2-3 méteren belül van a házfalhoz.
Fenyőnél kicsi az esély is rá, hogy átvészeli az átültetést. Szóval ez bukta.
Én is szeretem a növényeket, de van amin nem lehet vagy nem érdemes segíteni. Pech.
2017. márc. 17. 15:07
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat nagyon hasznos információkat kaptam ! milyen fák azok amelyek gyors növésűek? a füzfát, a nyírfát találtam neten amire azt írták de azért itt is megkérdezem hátha van még több lehetőség. gondoltam én is egyébként hogy ez lesz a sorsa.... ház mellett van 3 m-el. gyönyörű nagy de mikor vihar van akkor tényleg félelmetesen dől.
2017. márc. 17. 17:50
7/8 anonim válasza:
Pl Leyland-ciprus, de nem tudom, hogy szoliternek vagy szimpla kerti dísznek akarod. Amúgy ha volt/van toboza ennek a fenyőnek és van/volt benne mag és azt összeszeded akkor tudsz szaporítani egy ugyanolyan fajtát.
2017. márc. 21. 21:45
8/8 A kérdező kommentje:
Csak annyi a lényeg hogy legyen helyette bármilyen fa ami gyorsan nő meg! Köszönöm!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!