Ribizlibokor átültetése?
Van 3 db, 1 méteres ribizlibokor (feher,piros) egy rokonom kertjeben amit mar nemtud gondozni es szeretnem atultetni az en kertembe , sajnos nem vagyok jartas ebben a temaban !
Lehet-e , es hogy kell ezt pontosan csinalni ?!
(Bunko valaszokat nem kerek, koszonom!:))
A ribizli gond nélkül átültethető ilyenkor még, csak ésszel.
Ami azt takarja, hogy erősen vissza kell vágni őket, csak pár fiatal vesszőt szabad hagyni tövenként, aztán majd hajtanak többet, ha az erejük engedi.
A tőosztás szerintem is megvalósítható, de akkor tövenként csak 1 db 1-2 éves vesszőt szabad meghagyni, a többit tőben levágni.
Mivel a gyökerek túlnyomó többsége a régi kertben marad, ezért a vesszők számát is ehhez kell igazítani.
minden további nélkül át lehet ültetni, bár már hozza a bimbókat.
a titok az, hogy baromi nagy földlabdával kell kiásni,(legalább 60 literes dézsába férjen) ekkora gödröt ásol, segítséggel átviszed, és alsó hangon is 20 liter esővízzel beöntözöd..átültetés előtt jelöld meg a bokron az égtájat, és úgyanúgy ültesd át...
Jól beiszapolva észre sem veszi..igaz, nem szabad várni, mert késő lesz.
Igen ,igen a víz a lényeg!!!
Virágzó meggyfát ültettem át úgy hogy a slag ott volt a kezemnél,semmi baja nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!