Akácfa átültetése mikor?
A fehér akác (Robinia pseudoacacia) gyökérsarjait (0-1-2éves) mikor optimális átültetni, hogy meg is maradjon, ha nem megoldott a rendszeres locsolása (azaz akkor kap vizet, ha eső éri)? Október-november? Tavasz? Mikor a legjobbak az életesélyei?
Köszi előre is!
Október-november, tavasz.
Én inkábbb a tavaszt választanám.
Csak annyit pontosítanék, hogy a legtöbb vidéken október vége felé viszi le a fagy a leveleit, ez előtt nem jó ültetni, vagy legalábbis le kell szaggatni a leveleket.
Én a november végét választanám, de kihajtásig bármikor lehet, amikor nincs fagy.
Én is ősszel csinálnám. Most sanszos, hogy kiszáradna, ha most ültetnéd. Az akácnak olyan hülye vízszintes és hosszú gyökerei vannak, nem egyszerű vele.
Ha ősszel ülteted, van ideje a gyökereknek rendeződni... A tavasz nagyon hamar nyárba csap át, nem várnám meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!