Mit lehet tenni hogy a szomszéd ne lásson be a kertünkbe? Egyáltalán szabályos-e a megemelt lépcső a kamraajtajához ahonnan belát?
Figyelt kérdés
A szomszéd házának az egyik oldala a mi kertünk mellett van. Ezen az oldalon van neki a kamrája, a kamraajtóval (emelt lépcsővel). A nyárikonyhája a háza mellett van a mi oldalunkon, a konyha és a kamraajtaja között kb. egy 1,5 méter széles rés van. Erre a résre épített egy. kb. 1,7m magas falat. Igen ám de e fölött simán átlát a magasított lépcsőjéről, mikor a kamrába megy.
Sövényt már ültettünk, de az csak akkor takar mikor zöldell.
2017. márc. 4. 17:42
11/15 A kérdező kommentje:
Lesi a franc. Mikor kinyitjuk a bejárati ajtónkat a teraszra, egyből oda látunk.
2017. márc. 13. 16:52
12/15 anonim válasza:
És ő még nem rancogott, hogy odalátsz? Nem vonta kétségbe, hogy vajon szabályos-e olyan teraszajtót építeni, amiből rálátsz a kamraajtajára? Ne haragudj, de ez így nagyon szőrszálhasogatás.
13/15 A kérdező kommentje:
Kedves Miquel, nálunk a házak és a melléképületek az egyik oldali telekhatárra vannak építve pont azért, hogy mindenki csak a saját kertjére láthasson, a másik oldali szomszédéra ne. Össze van mindenhol építve a melléképület a házzal így nem lehet átlátni sehol a ház mögötti másik szomszédhoz. Mint írtam nekik is van egy fal a nyárikonyha és a házuk között csak nem csinálták elég magasra, de máshol ilyen nincs csak ezeknél.
2017. márc. 14. 07:51
14/15 A kérdező kommentje:
úgy értettem mindenhol az utcában a mi oldalunkon épültek a telekhatárhoz az épületek
2017. márc. 14. 07:53
15/15 anonim válasza:
Aha. Leesett végre. Az zavart meg, hogy leírás híján másképp képzeltem el a telekhatárokat. Ebben az esetben azt tudom tanácsolni, hogy a falu jegyzőjével vedd fel a kapcsolatot, kérdezd ki, hogy mit mond a helyi építési törvény. Ha jól sejtem, kérhetsz birtokvédelmet, amiben kötelezhetik a szomszédot a fal magasítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!